-
Kalender

Lederens verktøykasse - styringsrett i kriser

Hvor langt arbeidsgivers styringsrett strekker seg, er et komplisert spørsmål. Under pandemien har det dukket opp en rekke nye spørsmål om hva arbeidsgiver kan pålegge de ansatte.

Fredag
29
Oktober
  • Starter:09:00, 29. oktober 2021
  • Slutter:10:00, 29. oktober 2021
  • Sted:Campus Oslo - Auditorium C1-010
  • Påmeldingsfrist:29.10.2021 09:15
  • Kontakt:Outreach (externalrelations@bi.no)
Meld deg på

 

Link til opptak

 

Link til presentasjon

 

Covid-19-pandemien har påvirket arbeidslivet sterkt. Stikkord her er hjemmekontor, digitalisering, endring av arbeidsgiver og arbeidsoppgaver. Men hvor langt strekker arbeidsgivers styringsrett seg vanligvis? Og er dette annerledes i krisetider? Kan arbeidsgiver helt uten videre pålegge arbeidstakerne endringene de mener er nødvendige?

Disse spørsmålene utforsker førsteamanuensis ved BI Alexander S. Skjønberg og advokat i NHO Kurt Weltzien i denne utgaven av Lederens verktøykasse. Skjønberg er hovedredaktør for en vitenskapelig antologi om styringsrett som ble publisert i august, Styringsretten – prinsipielt, komparativt og aktuelt (Gyldendal) og Kurt Weltzien har vært medredaktør og skrevet om styringsretten i krisetider.

Program

Kl. 08:30 - 09:00 Registrering utenfor C1-010 og lett servering i mingleområde.

Kl. 09:00 - 09:45 Generasjon Z er på vei, er du klar?

Kl. 09.45 - 10:00 Spørsmål og svar

 

Meld deg på

Kurt Weltzien

Kurt Weltzien

Weltzien er advokat og arbeider i NHO. I tillegg er han førsteamanuensis II ved Høyskolen Kristiania, hvor han underviser i arbeidsrett. Han har ph.d i rettsvitenskap fra UiO (2016) og har utgitt en rekke artikler om arbeidsrettslige temaer og om offentlige anskaffelser.

Alexander Sønderland Skjønberg

Alexander Sønderland Skjønberg

Skjønberg er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, hvor han underviser i ulike arbeidsrettskurs. Han har ph.d. i rettsvitenskap fra UiO (2018) og har utgitt en rekke artikler og flere bøker i arbeidsrett.