Kalender

Lederens verktøykasse - styringsrett i kriser

Hvor langt arbeidsgivers styringsrett strekker seg, er et komplisert spørsmål. Under pandemien har det dukket opp en rekke nye spørsmål om hva arbeidsgiver kan pålegge de ansatte.

Covid-19-pandemien har påvirket arbeidslivet sterkt. Stikkord her er hjemmekontor, digitalisering, endring av arbeidsgiver og arbeidsoppgaver. Men hvor langt strekker arbeidsgivers styringsrett seg vanligvis? Og er dette annerledes i krisetider? Kan arbeidsgiver helt uten videre pålegge arbeidstakerne endringene de mener er nødvendige?

Disse spørsmålene utforsker førsteamanuensis ved BI Alexander S. Skjønberg og advokat i NHO Kurt Weltzien i denne utgaven av Lederens verktøykasse. Skjønberg er hovedredaktør for en vitenskapelig antologi om styringsrett som ble publisert i august, Styringsretten – prinsipielt, komparativt og aktuelt (Gyldendal) og Kurt Weltzien har vært medredaktør og skrevet om styringsretten i krisetider.

Program

Kl. 08:30 - 09:00 Registrering utenfor C1-010 og lett servering i mingleområde.

Kl. 09:00 - 09:45 styringsrett i kriser

Kl. 09.45 - 10:00 Spørsmål og svar

 

Meld deg på

Praktisk info

  • Tid:fredag 29. oktober 2021 09.00 - 10.00
  • Sted:Campus Oslo - Auditorium C1-010
  • Påmeldingsfrist:29.10.2021 09:15
  • Kontakt:Outreach (externalrelations@bi.no)

Kurt Weltzien

Weltzien er advokat og arbeider i NHO. I tillegg er han førsteamanuensis II ved Høyskolen Kristiania, hvor han underviser i arbeidsrett. Han har ph.d i rettsvitenskap fra UiO (2016) og har utgitt en rekke artikler om arbeidsrettslige temaer og om offentlige anskaffelser.

Alexander Sønderland Skjønberg

Skjønberg er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, hvor han underviser i ulike arbeidsrettskurs. Han har ph.d. i rettsvitenskap fra UiO (2018) og har utgitt en rekke artikler og flere bøker i arbeidsrett.