-
Aktivitetskalender

Åpent Forum med BIs styreleder Åse Aulie Michelet

Institutt for rettsvitenskap og styring inviterer til Åpent Forum med Gudmund Hernes i samtale med Åse Aulie Michelet

Torsdag
28
Mars
  • Starter:09:00, 28. mars 2019
  • Slutter:10:30, 28. mars 2019
  • Sted:BI- campus Oslo, B2-040
  • Påmeldingsfrist:27.mars
  • Kontakt:anne.c.thestrup@bi.no (Anne- Christine Thestrup)

Åse Aulie Michelet ble våren 2018 valgt som ny styreleder ved Handelshøyskolen BI. Til dette vervet tar hun med seg erfaringer fra ledelse i et bredt spektrum av bedrifter og bransjer: fra farmakologi til fiskeoppdrett og fra helsetjeneste til shipping.

Åse Aulie Michelet tok sin grunnutdanning innen farmakologi ved den berømte tekniske høyskolen i Zürich, ETH, og siden hovedfag i farmakologi ved Universitetet i Oslo i 1978.

Hun startet sin yrkeskarriere som forsker ved legemiddelselskapet Nycomed, og avanserte raskt til å lede Nycomeds FoU-arbeid innen medisinsk biologi. Hun fikk tidlig operativt ansvar innen strategisk markedsføring, FoU-ledelse og produksjon, og ble etterhvert administrerende direktør for det fusjonerte selskapet Nycomed Amersham Imaging og General Electric Healthcare. Dermed ble hennes internasjonale ansvar også utvidet. Allerede i 2001 ble hun kåret til «årets forretningskvinne».

Hun sto ofte på headhunternes lister, og i 2008 tok hun over som leder av Marine Harvest, et selskap som hadde betydelige vansker. Overraskende, både for observatører og for henne selv, var det da hun etter et par år – og etter å ha snudd selskapet til lønnsomhet – ble bedt om å fratre sin stilling.

Michelet har hatt styreverv i store, norske selskaper som Orkla, Norske Skog, Yara og Cermaq. Men hun har også gått inn i gründerselskaper, både på eiersiden og i lederverv. For tiden er hun styreleder bl.a. for Inven2 AS og Spin Chip Diagnostics AS, og styremedlem i Odfjell SE, Terveystalo Oy og Royal Greenland AS.

Med en slik sammensatt karriere, hva har hun lært om ledelse? Hva med motvinden som kvinner ofte møter? Er det best å være forsiktig eller å ta sjanser

Det er iallfall ikke vanskelig å ta sjansen på dette seminaret, som er gratis og åpent for alle interesserte.

Vennligst meld deg på til anne.c.thestrup@bi.no innen onsdag, 27. mars.