-
Kalender

Lederens verktøykasse: Sosialt entreprenørskap

Hvordan kan norske ledere og organisasjoner engasjere seg i sosialt entreprenørskap? Professor Benedicte Brøgger gir deg en ABC i sosialt entreprenørskap og råd om hvordan virksomheten din kan engasjere seg.

Fredag
01
Mars
  • Starter:08:00, 1. mars 2019
  • Slutter:09:30, 1. mars 2019
  • Sted:BI - campus Oslo
  • Kontakt:Eivind Vatne Hoel (alumni@bi.no)

Er det umoralsk å tjene penger på å løse sosiale problemer? - Det er en hårfin balansegang mellom å bøte på nød og berike seg på nød. Det krever både mot og styrke å holde balansen. Mange velger derfor å la være å gjøre noe, fremholder professor Benedicte Brøgger ved Handelshøyskolen BI.

De sosiale entreprenørene går løs på problemene direkte. Det koster både penger og personlig innsats over lang tid.

Hvorfor ser enkelte personer muligheter der andre bare ser nød og fortvilelse? Benedicte Brøgger vil gjennom konkrete eksempler på sosialt entreprenørskap vise hvordan personer og organisasjoner som har evnen til å anerkjenne sosiale problemer, har utviklet produkter og tjenester som løser dem.

Sosiale entreprenører i forskjellige land må også arbeide forskjellig, fordi tilgangen på kapital og kompetanse til å jobbe med velferd er ulik. Brøgger gir konkrete eksempler på sosialt entreprenørskap i ulike deler av verden.

Benedicte Brøgger gir konkrete råd til norske ledere og organisasjoner som ønsker å engasjere seg i sosialt entreprenørskap.

Brøgger har utgitt boken Sosialt entreprenørskap i Norge på Cappelen Damm Akademisk forlag.

Lederens verktøykasse er en seminarserie ved Handelshøyskolen BI. Fri deltakelse (NB! Begrenset antall plasser). 

Program:
08.00 Frokost/registrering/mingling for deltakere
08.30-08.35 Åpning av seminaret.
08.35-09.15 Sosialt entreprenørskap for ledere. Professor Benedicte Brøgger, Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI.
09.15-09.30 Spørsmål og svar.

Auditorium vil skiltes fra hovedinngangen, Handelshøyskolen BI, Nydalsveien 37, Oslo.

Velkommen!