-
Aktivitetskalender

Lederskolen 2: Tillit som strategi

"Vis tillit og få de medarbeiderne du fortjener". Ledelsesfilosofien til Tom Georg Olsen har fått stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Bli med når han besøker Lederskolen.

Fredag
22
Mars
  • Starter:11:00, 22. mars 2019
  • Slutter:13:00, 22. mars 2019
  • Sted:BI - Campus Stavanger
  • Påmeldingsfrist:20. mars kl. 10
  • Kontakt:Hege Hovland (hege.hovland@bi.no)

Tillit er ensbetydende med både risiko og ansvar. Det gir mer ledelse, men færre ledere, mener Tom Georg Olsen. Han er styreleder, konserntjener og medgründer i Miles AS og ledelsesfilosofien hans har gitt gode resultater og vekket oppmerksomhet også over landegrensene. 

Mange organisasjoner har allerede erkjent at tillitbasert ledelse henter ut et helt annet potensiale hos medarbeiderne. Men hva er egentlig til tillit, hvorfor er det så viktig og hvordan går man frem for å skape tillit mellom leder og medarbeidere og vice versa? 

Tom Georg Olsen vil presentere en forretningsmodell uten budsjetter og kvantitative mål. Denne modellen er blant annet basert på en verdibasert rekrutteringsprosess, minimalt med byråkrati og utstrakt fordeling av beslutningsmakt. Han vil videre beskrive teorien bak tillitsbasert og tjenende ledelse, hvorfor dette gir konkurransefortrinn, samt med praktiske eksempler vise hvordan dette er implementert i Miles.

Tom Georg Olsen er utdannet sivilingeniør, ingeniør og hjelpepleier og har nærmere 25 års ledererfaring fra store og små virksomheter. Han holder jevnlig foredrag for offentlig og privat sektor. Han er også gjesteforeleser på NHH, BI og London Business School. Miles AS har blitt kåret til Norges beste arbeidsplass to ganger av Great Place To Work og til en av landets mest innovative bedrifter de tre siste årene av Innovasjonsforum. NHH har forsket på bedriftens ledelsesfilosofi, og den har også blitt omtalt i en rekke aviser og ledelsesmagasiner.