-
Aktivitetskalender

Digital Fremtid 2019

Årets Næringslivskonferanse ved BI campus Bergen.

Onsdag
16
Oktober
 • Starter:08.30, 16. oktober 2019
 • Slutter:13.30, 16. oktober 2019
 • Sted:BI - campus Bergen

Velkommen til årets Næringslivskonferanse ved BI campus Bergen. 16. oktober blir en inspirerende og fremtidsrettet dag, sett av datoen og meld deg på.

Konferansen er gratis,med begrenset antall plasser. Påmeldingsfrist er 11. oktober.

Det blir flere pauser med servering og gode muligheter til nettverksbygging.

Konferansier: Thomas Henschien.

Konferansen er fulltegnet! 


Velkommen til årets Digital Fremtid:19!

Program

 • Tid
 • Tittel
 • Foredrags­holdere
 • Registrering, kaffe og enkel servering

 • Velkommen ved Direktør Elisabeth Arnfinsen Seim

  Foredrags­holdere

  Elisabeth Arnfinsen Seim

 • Musikalsk innslag «Don’t fall»

  Kjærligheten for naturen og for å beskytte den, er selve kjernen i musikken til Stine Norse. Den London-baserte artisten kommer fra Alversund nord for Bergen og har spilt og laget musikk i inn- og utland. Hun jobber for tiden med sitt debutalbum som er ventet på nyåret 2020. Artistens musikksjanger ambient, fokuserer mye på lydenes klang og atmosfære.   

  Foredrags­holdere

  Musiker Stine Norse

 • Hvordan lykkes som gründer?

  Erik Fossum Færevaag, gründer bak selskapet Disruptive Technologies, har utviklet verdens minste trådløse sensorbrikke på størrelse med et frimerke med batterilevetid på 15 år. «Dette kan bli større enn oss», uttalte Google da de fikk kjennskap til teknologien. Selskapet ble spådd en stor framtid, men reisen har vært lang og lærekurven høy. I dette foredraget deler Færevaag sin erfaringer fra oppbyggingen av selskapet og snakker om hva som skal til for å lykkes.

  Foredrags­holdere

  Gründer Erik Fossum Færevaag

 • Q&A

 • Hvordan Blockchain endrer business!

  Begrepet «blockchain» refererer til den underliggende teknologien som først så dagens lys da den virtuelle valutaen Bitcoin ble lansert i 2009. Begrepet nevnes stadig oftere i finansverdenen. Men hva er det egentlig, og hva betyr det for næringslivet? Ragnhild Silkoset presenterer i dette innlegget hvordan virksomheter framover må forholde seg til blockchain og hvilke bruksområder som blir de største.  

  Foredrags­holdere

  Ragnhild Silkoset, Professor i Markedsføring ved Handelshøyskolen BI

 • Q&A

 • Pause

 • Klima som finansiell risiko og forretningsutvikler

  Helene Frihammer vil i dette foredraget fokusere på den finansielle risikoen som kan ligge i at fremtidens bedrifter og organisasjoner ikke tar miljøhensyn på alvor. Hun vil se på muligheter som kan ligge i digitalisering frem mot det grønne skiftet. Kan digitale løsninger hjelpe oss og på hvilken måte?

  Foredrags­holdere

  Helene Frihammer, Klimapartnerne

 • Hvordan møte nye trusselbilder som ligger i kjølvann av økt digitalisering?

  Vi lever i en digital verden. I takt med økt digital avhengighet, kommer nye trusler og sårbarheter. Selv en utilsiktet tilfeldig hendelse kan ha alvorlige konsekvenser for din bedrift, hva da med et avansert målrettet angrep? Er du forberedt? Anders Stangstad fra Deloitte kommer for å holde foredrag. 

  Foredrags­holdere

  Anders Strangstad, Senior Manager Cyber Risk, Deloitte (Lead Secure & Resilience)

 • Q&A

 • Hvordan preger digitalisering kunstneriske og kulturelle praksiser i framtiden?

  Gjennom et rått og ærlig uttrykk med sterke visuelle virkemidler og videoprojeksjon, høstet DNS fantastiske anmeldelser for forestillingen «Arv og Miljø». Alle skuespillerne, utenom hovedrollen, opptrådde via en videoskjerm. Også i veldig mange andre forestillinger er nye digitale teknologier tatt i bruk for å gi publikum nye former for kulturopplevelser. Teatersjef Agnete Haaland fra Den Nasjonale Scene vil fortelle hva som står på spill i møte med den digitale kulturens muligheter og utfordringer for kulturinstitusjonene.

  Foredrags­holdere

  Agnete Haaland, Teatersjef Den Nasjonale Scene

 • Q&A

 • Lunsj, sushi og wraps fra Lerøy

 • Musikalsk innslag «You and Bowie»

  Foredrags­holdere

  Stine Norse

 • Digitalisering og effektivisering av offentlig sektor - hvordan møter Bergen kommune endringstakten i samfunnet på veien mot fremtidens by 2030?

  Digitalisering skal bidra til en mer effektiv offentlig sektor, mer verdiskapning i næringslivet og ikke minst en enklere hverdag for folk flest. Innovasjon og digitalisering står høyt på agendaen i offentlig sektor og Bergen kommune er kanskje den kommunen som er lengst fremme i å ta i bruk ny teknologi for å møte forventningene om mer kvalitative og effektive tjenester. Digital transformasjon er utfordrende for en stor og sammensatt organisasjon som Bergen kommune. Omstilling og endring preger og vil prege kommunen de neste årene samtidig som konkurransen om arbeidskraft vil tilta på tvers av privat og offentlig sektor. Henning Hauso og Kjetil Århus sitter sentralt i disse prosessene og vil dele noen refleksjoner rundt endringsagendaen i Bergen kommune.

  Foredrags­holdere

  Henning Hauso (HR-sjef) og Kjetil Århus (direktør for digitalisering og innovasjon) i Bergen kommune

 • Q&A

 • Building a digital future or building a secure digital future?

  Torgeir Waterhouse er et av de viktigste navnene i debatten om IT-politiske spørsmål og en dyktig foredragsholder. I dette foredraget skal han ta for seg IT-utfordringer fra et strategisk ståsted. Torgeir vil i foredraget formidle ut fra et overordnet ledelsesperspektiv. Han vil fokusere på ansvaret for sikkerhet som ligger i kjølvannet av økt digitalisering. Torgeir vil snakke om hva teknologi gjør i møte med mennesker og hvordan mennesker responderer på slike endringer. I foredraget vil han fokusere på temaer som vi alle i større eller mindre grad må forholde oss til, som eksempelvis personvern, datasikkerhet, kunstig intelligens, infrastruktur, overvåking og rettshåndhevelse.

  Foredrags­holdere

  Torgeir Waterhouse, Direktør IKT-Norge

 • Q&A

 • Vi runder av dagen

 • Erik Fossum Færevaag

  Erik Fossum Færeaag er Funder av Distruptive Technologies. Bergensbasert teknologiselskap som har utviklet små sensorer som nå skal masseproduseres.

 • Ragnhild Silkoset

  Ragnhild Silkoset er professor i Markedsføring ved BI. Hun har hatt publikasjoner i Journal of Business Venturing, Journal of Business Ethics, International Business Review og Journal of Business to Business Marketing, blant andre. Hun har spesialisert seg innen Blockchain.

 • Helene Frihammer

  Helene Frihammer leder Klimapartnere Hordaland hos Norsk klimastiftelse og hun er bærekraftskommentator TV2 Nyhetskanalen. Helene har over 12 års erfaring som rådgivende konsulent på privat markedet med fokus på strategisk samfunnsansvar.

 • Anders Strangstad

  Anders Strangstad er Senior Manager Cyber Risk, Deloitte (Lead Secure & Resilience). Deloitte har lang erfaring inne å håndtere Cybercrime for en rekke kunder i verden. Anders har tidligere bakgrunn fra Det Norske Forsvaret og Norsk Hydro.

 • Agnete Haaland

  Agnete Haaland er skuespiller, regissør og siden 2012 teatersjef ved DNS. Tidligere leder i Norsk Skuespillerforbund. Haaland ble 27. oktober 2008 valgt som president i Den internasjonale Skuespillerfederasjonen som første kvinnelige president.

 • Henning Hauso

  Henning Hauso er HR-Direktør i Bergen kommune og Høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI Bergen. Henning har bakgrunn som daglig leder i Vest næringsråd og advokat i næringslivet.

 • Kjetil Århus

  Kjetil Århus er direktør for digitalisering og innovasjon i Bergen. I tillegg leder han styringsgruppen for samordnet regional digitalisering blant alle Hordalandskommunene, og er medlem av regjeringens digitaliseringsråd.

 • Torgeir Watherhouse

  Torgeir Watherhouse er direktør for internett og nye medier i IKT-Norge. Han tar jevnlig del i regjeringsutvalg på temaer som bla digital verdiskaping, pengespill og sikkerhet. Waterhouse er grunnleggeren av Lær Kidsa Koding.

 • Thomas Henschien

  Thomas er tidligere utenriksreporter og programleder for TV2-nyhetene. Han var også sjef for TV2 Nyhetskanalen, og ledet denne i 6 år, før han gikk videre til lederjobber i næringslivet.

Miljøsertifisering

BI er stolte av å være miljøsertifisert av Miljøfyrtårn. Vi oppfordrer alle våre gjester til å bidra til å minimere miljøbelastningen på våre arrangementer. Du kan enkelt bidra ved å reise kollektivt til vårt campus.  

Hvordan komme seg til campus Bergen:

Fra Bergen Lufthavn: Bybanen går hvert 15 minutt fra Bergen Lufthavn. Gå av stoppet ved Florida. Alternativt kan en ta Flybuss. Disse stopper på Møhlenpris eller ved Bergen buss stasjon.

Info rundt kollektiv transport:

Reiseplanlegger/rutetider:

Bysykkel:

Bysykkel er en kjapp og enkel måte å komme seg rundt i Bergen. Den brukes mest til korte turer og som et supplement til kollektivtransport. Det er også mulig å komme seg til Marineholmen med bysykkel. Det finnes en stasjon rett ved campus Bergen (Corner teateret).

Mer informasjon finner du på deres nettsider: