-
Aktivitetskalender

Mats Alvesson: Funksjonell Dumhet

Fenomenet funksjonell dumhet har de siste årene fått mye publisitet, både i media og i anerkjente vitenskapelige journaler. BI får besøk av verdens fremste forsker på temaet, og inviterer til gratis seminar.

Onsdag
11
September
  • Starter:14:00, 11. september 2019
  • Slutter:16:00, 11. september 2019
  • Sted:Handelshøyskolen BI, campus Oslo
  • Pris:Gratis
  • Påmeldingsfrist:04.09.2019
  • Kontakt:Susann Gjerde (susann.gjerde@bi.no)

Mats Alvesson er professor ved Universitetet i Lund. Hans forskning på forskjellige organisasjonsfenomener er publisert i flere store journaler, og spesielt paradokset kjent som "funksjonell dumhet" har fått mye oppmerksomhet. 

Mats Alvesson «En vekker for smarte organisasjoner og smartere mennesker"

Handelshøyskolen BI inviterer til gratis seminar den 11.09, der Mats vil holde et foredrag og besvare spørsmål rundt dette og andre interessante organisasjonsfenomener.

Mats er omtalt i Dagens Næringsliv, på forskning.no, og temaet funksjonell dumhet er omtalt i Aftenposten.

Seminaret avholdes på BI campus Oslo i Nydalen, romnummer C1-060. 

Program: 

  • 14:00 - 14:30: Lett bevertning utenfor auditoriet
  • 14:30 - 16:00: Seminar med Mats Alvesson

Kort om funksjonell dumhet:

Funksjonell dumhet kan være katastrofalt. Det kan føre til organisatorisk sammenbrudd, økonomisk ruin og teknisk katastrofe. Og det finnes utallige, mer hverdagslige eksempler på hvordan organisasjoner aksepterer det tvilsomme, absurde og idiotiske, fra forenklede ledelsesfloskler og heltedyrking av ledere til en overdreven tro på merkevarer og image. Samtidig kan en dose dumhet være nyttig og gi gode, kortsiktige resultater: det kan skape harmoni, oppfordre folk til å fortsette jobben og gjøre suksess. Dette er dumhetsparadokset.

I dette foredraget tar Professor Alvesson for seg fordeler og ulemper med det han kaller for «funksjonell dumhet» og viser oss hvordan dette dumhetsparadokset utspiller seg. Du vil oppdage hva som gjør en arbeidsplass tankeløs, hvorfor det å være dum kan være en god ting på kort sikt, men katastrofalt på lengre sikt, og hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt mindre dum ved å utfordre tankeløst samtykke. Foredraget vil vise hvordan harmoni og handling på arbeidsplassen kan balanseres med en kultur preget av spørsmål og utfordringer av det gitte.

Foredraget vil være en vekker for smarte organisasjoner og smartere mennesker og en oppmuntring til å bruke vår intelligens fullt ut for personlig glede, organisatorisk suksess og utvikling av et mer bærekraftig samfunn.

Oppsummeringen er basert på en omtale av boken "The Stupidity Paradox (Alvesson & Spicer, 2016)"