-
Kalender

Lederens verktøykasse: Fra grønnvasking til grønn vekst

Webinar

Fredag
29
Mai
 • Starter:09:00, 29. mai 2020
 • Slutter:10:00, 29. mai 2020
 • Sted:Zoom
 • Kontakt:Outreach (externalrelations@bi.no)
Meld deg på

TIL INFO

Dette webinaret vil i tillegg til Zoom både streames direkte til BI sin Facebook-side, samt legges ut på BI sin YouTube-kanal kort tid etter at webinaret er gjennomført.

Hva kan organisasjoner gjøre nå for å realisere muligheter for grønn vekst? Hvilke ressurser mobiliseres i en krise, og hvordan kan de brukes til å skape nye bærekraftige løsninger?

Politikere, næringsliv og akademia har lenge fokusert på det grønne skiftet. Men mye stopper i praten. Det blir grønn pynt, grønne klisjeer, grønnvasking. Hvordan kommer vi oss videre i kjølvannet av Covid 19-krisen?

I denne Lederens verktøykasse vil professor Anders Dysvik, førsteamanuensis Per Espen Stoknes og professor Arne Carlsen ta oss gjennom forskning og strategier for hvordan skape reell grønn vekst. Du får høre om trappa for grønn vekst og hva det vil si å ta de tre viktigste stegene. Vi forteller om mulighetsrom i kriser, om giveradferd og endret aktørbevissthet og hvorfor omsorg kanskje er den mest sentrale kvaliteten ved ledelse under en krise.

Kan det oversettes til omsorg for planeten? Norge har vist stor dugnadsånd. Mange har gått fra å være tilskuer til å bli aktør. Hvordan kan vi som ledere og ansatte i organisasjoner bruke nyvunnet bevissthet som en ressurs for å komme oss forbi pynten og klisjeene og skape grønn vekst? 

Program

08.30 - 09.00 Kaffekos for deltakerne i sine respektive hjemmekontorer

09.00 - 09.45 Fra grønnvasking til grønn vekst 

09.45 - 10.00 Spørsmål og svar

Lederens verktøykasse er en seminarserie ved Handelshøyskolen BI. Fri deltakelse (NB! Begrenset antall plasser). 

 

Meld deg på

 

TIL INFO

For at alle skal få muligheten til å få med seg denne utgaven av Lederens verktøykasse, vil den i tillegg til Zoom både streames direkte til BI sin Facebook-side (09:00 – 10:00), samt legges ut på BI sin YouTube-kanal kort tid etter at webinaret er gjennomført.

 • Per Espen Stoknes

  Per Espen Stoknes er førsteamanuensis og leder for BI Senter for Bærekraft og Energi. Han er med-grunnlegger av flere miljøteknologiselskaper, og har lang erfaring som foreleser samt bedriftsrådgiver innen scenario-baserte strategier. Han er også utpekt av EU Commission som medlem av Europa Horizon Mission Board for Climate and Societal Transformation to 2030.

 • Arne Carlsen

  Arne Carlsen er Professor ved Institutt for Ledelse og organisasjon på Handelshøyskolen BI. Han forsker på hva som skaper utvikling og skaperkraft i organisasjoner, og er nå særlig interessert i hvordan kriser endrer aktørbevissthet og åpner opp nye mulighetsrom. Arne er for tiden involvert i to initiativ for bærekraft i undervisningen på BI.

 • Anders Dysvik

  Anders Dysvik er professor i organisasjon og ledelse ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han forsker på hva som fremmer prestasjoner blant ansatte og hvordan organisasjoner kan legge til rette for arbeidsforhold som øker sjansen for å lykkes med dette på en bærekraftig måte.