-

Kombinerte karriere med MBA - gjorde karrierehopp

18. januar 2016

I følge arbeidsmarkedsundersøkelsen for etter- og videreutdanning får omlag halvparten av studentene på BIs Executive Master of Business Administration (EMBA) høyere stilling etter studiet.

Helene Holand (36) er ikke noe unntak til statistikken, hun fikk ny stilling som direktør for Strategy Execution hos PwC.

- I min jobb som konsulent kommer jeg ofte bort i komplekse problemstillinger. Etter å ha tatt en Executive MBA føler jeg at jeg har fått en større faglig tyngde, sier Holand.

Helene Holand fikk ny stilling i PwC etter Executive MBA på BI (Foto: Hege Janson Skogen)

- Bedrifter får en merverdi i form av ansatte som får påfyll av faglig relevant kunnskap. Å kombinere deltidsstudier og karriere over flere år gir et unikt utgangspunkt for å gjøre fersk kunnskap om til nødvendig innovasjon og omstilling, sier rektor ved Handelshøyskolen BI Inge Jan Henjesand.

Over 90 prosent av de som økte i stilling sa også at det var helt eller delvis på grunn av utdannelsen fra BI. Halvparten av de tidligere Executive MBA-studentene økte også i lønn.

-Solid og oppdatert kompetanse vil alltid være etterspurt. Arbeidsmarkedet er dynamisk, noe som krever at man holder seg faglig på topp i løpet av hele karriereløpet, sier Henjesand.

Krevende og inspirerende

Holand forteller selv at hun forlater studenttilværelsen med mer enn en ny mastergrad i bagasjen.

- Å få tilbringe tid på både Nanyang i Singapore, IE i Madrid og Berkeley var fantastisk inspirerende opplevelser som jeg kan leve lenge på, sier Holand.

- Ledere trenger faglig påfyll med et internasjonalt perspektiv i en verden i stadig omstilling. Videreutdanning er nå heller blitt regelen, enn unntaket, sier Henjesand.

Studiene på BI har gitt Holand mer enn studiepoeng (Foto: Hege Janson Skogen)

Etter å ha vært på studieopphold flere steder har hun fått med seg både nye spennende opplevelser og nye venner.

- Har man lyst og mulighet er det noe jeg absolutt kan anbefale, men man må vite at det krever mye. Ikke bare de dagene man er på skolen, men også mye arbeid mellom modulene. Det er tøft når det står på, men også så utrolig gøy! Jeg har fått minner og venner for livet!

Best av de beste

Holand ble også kåret som beste student ved sitt avgangskull.

- Jeg ønsker å gratulere Helene Holand som beste student på BIs Executive MBA-program for 2015-kullet. Å kombinere karriere og deltidsstudier viser evne til å trekke egne konkrete erfaringer inn et større helhetlig perspektiv, sier Henjesand.

Helene Holand ble beste student. (Foto: Martin Uteng)

På Financial Times’ rangering

For første gang er også BI Executive Masters of Business Administration (BI Eexecutive MBA) representert på listen med en 98. plass.

- At vi endelig lykkes med dette er ikke minst hyggelig og et resultat av iherdig arbeid gjennom flere år, sier Henjesand.

Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også antallet internasjonale og kvinnelige studenter og faglige, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.

;
Du kan også se alle nyheter her.