-

BI-studenter ga Telenor de beste rådene

19. februar 2016

Studentlag fra BI, NHH og NTNU prøvde seg som konsulenter i et døgn i Bekks casekonkurranse. Oppdragsgiver var Telenor Norge og oppgaven var å sikre Telenor en solid kundebase fremover.

I Finansavisen onsdag 17. februar kunne vi lese om studentene fra BI som imponerte administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, med sine løsninger.

Oppgaven studentene fikk omhandlet «Smart homes» og studentene hadde som mål å utvikle en løsning eller et produkt primært rettet mot hjemmet, som skal sikre Telenor en solid kundebase også fremover. BI-laget, som bestod av Aleksander Cornejo, Mergim Tahiraj, Andreas Stokka jr. og Besarta Kurti, så en stor styrke i at de var fire svært forskjellige personer. - Vi har bevisst satt sammen en lite homogen gruppe, sier Andreas Stokka jr. til Finansavisen.

I juryen satt Telenor-ledere og ledelsen i Bekk Management Consulting. På listen over ideer og løsninger var automatiserte dagligvarekjøp, eHelse og sikkerhetsløsninger. Allikevel velger alle de tre lagene en sikkerhetsløsning som sitt forslag. Vinnerlaget fra BI anbefaler en sikkerhetsfokusert plattform, med ulike utstyrspakker rettet mot ulike kundegrupper.

Etter presentasjonene kommenterte Berit Svendsen til Finansavisen at hun mente Telenor hadde mye å lære av tankegangen til studentene. - De snur seg rundt svært fort, mens Telenor nok har hatt en tendens til å være sidrumpa, sier Svendsen til Finansavisen.

BI-laget fikk tilbakemeldinger fra juryen om at de leverte det beste konsulenthåndverket. Premien var todelt og bestod av en sjekk på 25 000 kroner fra Telenor, som laget valgte å donere til SOS-barnebyer, i tillegg til en sjekk på 25 000 kroner som skal fordeles på de fire studentene.

Faksimile fra Finansavisen 17.2.16

;
Du kan også se alle nyheter her.