-

Gir økonomiske råd til de unge

19. februar 2016

For Martine er det enkelt å sette seg inn i ny teknologi. En egenskap som har gitt henne rollen som leder for Nordea UNG.

Martine Aarrestad

Martine Aarrestad gikk rett fra Masterstudier i ledelse og organisasjonspsykologi til jobb ved Nordea Banks hovedkontor i Oslo.

Martines første stilling i Nordea var som Management Partner for HR-direktøren, der hun planla og gjennomførte ulike HR-prosjekter. Samtidig fikk hun delta i Nordea Graduate Programme, som ga en dypere forståelse av banknæringen og Nordeas verdikjede.

- Gjennom programmet, fikk jeg tilgang til Nordeas nordisk nettverk. Jeg hadde også en mentor. Etter en stund ble jeg en del av et prosjektteam som jobbet med strategi og utvikling mot husholdingsmarkedet. Oppgaven var å utvikle et nytt kundeprogram for student segmentet. Vi skulle også etablere en ny tjenestemodell og pilot for nye modeller for rådgivning. Jeg søkte en ledig stilling som teamleder og fikk den, til tross for at jeg ikke hadde erfaring fra bank, forteller Martine.

- I dag leder du en gruppe på ni som er ansvarlige for rådgivning av Nordeas private kunder, i alderen 18-28. Hvordan er du som leder?

- Mitt ansvar er å coache og utvikle teamet mitt. Jeg er god til å sette klare mål og følge opp prosjekter, og gir raske tilbakemeldinger. Som leder har jeg utviklet ferdigheter i å knytte kontakter på tvers av organisasjonen.

- Hvorfor valgte du bank?

- Bankene spiller en viktig rolle i samfunnet. Vår kompetanse hjelper husholdninger, gründere og bedrifter å gjøre godt fundamenterte valg, for dermed å kunne oppnå sine planer og ambisjoner. "

- Hvordan drar du nytte av BIs alumni-nettverk?

- Jeg leser nyhetsbrevene og deltar på alumni-arrangementer, for å holde kontakten med tidligere klassekamerater og bli oppdatert på nyere forskning innen strategi, ledelse, innovasjon, kreativitet og organisasjonspsykologi, avslutter Martine.

Vil du vite mer om BIs alumni-nettverk? Les mer på bi.no/alumni

;
Du kan også se alle nyheter her.