-

BI-studenter imponerte sentralbanksjefen

3. mars 2016

I første runde av Norges Banks casekonkurranse ga BI-laget «Spot on» sentralbanksjefen de beste rådene, og sikret seg gullbilletter til finalen. - Jeg er imponert over hva de har fått til, sier sentralbanksjefen.

48 studenter kjempet 2. mars om å gi sentralbanksjef Øystein Olsen de beste rådene. Til sammen utarbeidet 12 lag en skriftlig og en muntlig tilrådning til sentralbanksjefen om hva som burde gjøres med styringsrenten på neste rentemøte og hvorfor. Oppgaven ble gitt ut fra et konstruert case, med store likheter til dagens økonomiske situasjon.

Fra BI stilte Tamara Haaland, Aleksander Cornejo, Synne Sandnes og Rosanna Johed på vinnerlaget «Spot on».

Tamara Haaland, Aleksander Cornejo, Øystein Olsen, Synne Sandnes og Rosanna Johed. (Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank)

- Det er ikke overraskende at unge mennesker er kjappe, men at de er så raske til å besvare ganske krevende spørsmål, som jeg nok bruker langt mer tid på, er imponerende, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en kommentar til BI-studentenes innsats til Finansavisen.

De neste delfinalene vil foregå i Stavanger, Bergen og Trondheim, før hovedfinalen går av stabelen i Oslo 27. oktober. I premiepotten ligger det en invitasjon til sentralbanksjefens årstale og gallamiddag 2017.

- Målet er jo å vinne, og få være med på middagen. Tenk så kult det må være, sier Aleksander Cornejo til Finansavisen.

Faksimile fra Finansavisen 3.3.16

;
Du kan også se alle nyheter her.