-

Flest toppledere fra BI

1. mars 2016

BI leverer flest toppsjefer til Norges 500 største selskaper, foran både NHH og NTNU. Det viser en ny topplederundersøkelse publisert i Dagens Næringsliv mandag 29. februar.

I undersøkelsen som kartlegger utdanningsbakgrunnen til toppledere i Norges 500 største selskaper, målt etter omsetning, har hele 30 prosent bakgrunn fra Handelshøyskolen BI. Dette gjør BI til den mest «vanlige» utdanningsinstitusjonen for toppledere i Norge. På en delt andreplass ligger NTNU og NHH med 19 prosent.

- Tallene er gledelige for oss og reflekterer våre kandidaters attraktivitet på jobbmarkedet. Resultatene gjenspeiler våre ambisjoner om å spille en nøkkelrolle i å bygge kunnskapsøkonomien gjennom å utvikle mennesker, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Rektor Inge Jan Henjesand (Foto: Torbjørn Brovold)

Les saken på DN.no her. (Bak betalingsmur).

Må tenke internasjonalt
På topp 100-listen har 13 av lederne primærutdanningen sin fra BI, dette gjør BI til handelshøyskolen med flest topplederkandidater blant de 100 største selskapene i landet, kun slått av NTNU på denne listen. Undersøkelsen viser også at stadig flere toppledere utdanner seg ved utenlandske utdanningsinstitusjoner.

- Vi verdsetter alltid god nasjonal konkurranse. Likevel er det slik at dagens høyere utdanning i større grad preges av internasjonal konkurranse enn tidligere. Utdanning fra de beste internasjonale handelshøyskolene er mer attraktivt både for studenter og arbeidsgivere. På BI sikter vi derfor mot å hevde oss på den internasjonal arenaen. Jeg mener at dette også bidrar til de nasjonale resultatene, sier Henjesand.

Som et godt eksempel på den «typiske norske topplederen» trekkes Schibsteds konsernsjef og BI-alumnus Rolv Erik Ryssdal frem. Ryssdal er utdannet siviløkonom fra BI og har senere tatt en MBA på franske Insead.

Faksimile fra Dagens Næringsliv 29.2.2016

God konkurranse
- Konkurransen mellom ulike utdanningsinstitusjoner er, og skal være, beinhard. Dette gjør oss alle bedre og i stand til å møte den internasjonale konkurransen. Sammen forvalter vi et felles omdømme som utdanningsnasjon, sier Henjesand.

Om topplederundersøkelsen:
Kartlegging av utdannelsesbakgrunnen til 500 toppledere.
87 av topp 500-lederne har primærutdannelse fra BI, 69 fra NTNU og 44 fra NHH.
20 av topp 100-lederne har primærutdannelse fra NTNU, 13 fra BI og syv fra NHH.
Flest har etterutdannelse fra BI (39), med NHH (33) og Insead (17) på de neste plassene.
Totalt sett, med hoved- og etterutdannelse, har 30 prosent studert på BI. NHH og NTNU ligger på delt annenplass med 19 prosent.

Kilde: Dagens Næringsliv, 29.2.2016

;
Du kan også se alle nyheter her.