-

Internasjonale stipender til toppstudenter

15. april 2016

Toppstudentene Nikolai Hermann Skeie Wiencke (22) og Kristian Erichsen (22) skal begge til Cass Business School neste år, og det etter invitasjon fra London.

De to studentene som studerer økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI - campus Trondheim mottar henholdsvis The City of London Bridge Ward scholarship og The Mansion House scholarship.

- Jeg gleder meg veldig mye til å dra på utveksling til Cass. Jeg ser frem til nye utfordringer, og til å lære masse når jeg er der, sier Erichsen fra Trondheim.

Studentene Nikolai Wiencke og Kristian Erichsen (Foto: Martin Uteng)

Stor prestisje
The City of London Bridge Ward Club scholarship er et stipend utdelt årlig til BI-studenter siden 2002. Stipendet innebærer et økonomisk bidrag, i tillegg til et til to internships hos selskaper i London.

- Det er også stor prestisje i å motta stipendet, understreket Mr. Geoffrey Bond som delte ut stipendet til Nikolai Wiencke på vegne av The City of London Bridge Ward Club.

- Det å få lov til å studere på Cass er en helt fantastisk mulighet. Det gir meg muligheten til å studere på et av Europas beste college innen økonomi og finans. Ikke minst så gir det meg muligheten til å oppleve et av verdens viktigste sentre for finans og handel noe som er utrolig spennende, sier Wiencke, som i dag sitter som avtroppende leder for BI Studentsamfunn (BIS) i Trondheim.

Fra venstre: Mr. Geoffrey Bond, The Lord Mayor of London, Kristian Erichsen, Nikolai Wiencke og rektor Inge Jan Henjesand (Foto: Martin Uteng)

Mr. Bond fortalte også om at de nå fremover ønsket å styrke relasjonene mellom BI og London videre, og derfor sponse en britisk student fra London som ønsker å ta en mastergrad på BI i fremtiden.  

Første i Norge
The Mansion House scholarship har aldri vært utdelt i Norge før, og er et stipend som deles ut av The Lord Mayor of London på en av sine femten reiser i løpet av et år. Den kvart norske lorden uttrykket selv at det var hyggelig å kunne dele ut stipendet i Norge.

- Håper du får en ordentlig god erfaring, sa han på norsk, til mottaker Kristian Erichsen.

Erichsen mottar er stipend på hele 7600 pund, eller nærmere 90 000 kroner, i tillegg vil begge studentene inviteres til arrangementer med The Lord Mayor og Mr. Bond i London.

- Jeg er utrolig fornøyd, og det gjør det ikke mindre artig at jeg er første nordmann som mottar stipendet, sier Erichsen.

De to stipendene ble utdelt i en høytidelig seremoni med Lord Mayor of London, Mr. Geoffrey Bond, den britiske ambassadøren, rektor ved Handelshøyskolen BI og representanter fra BI, inkludert store deler av BIs ledelse.

;
Du kan også se alle nyheter her.