-

BI fortsetter å klatre på prestisjetunge rangeringer

20. mai 2016

På Financial Times’ årlige rangeringer for Executive Education klatrer BI henholdsvis ni og fire plasser. De siste tre årene har BI dermed klatret 23 plasser for bedriftsinterne programmer, og 12 plasser for kortvarige videreutdanningsprogrammer.

Les saken på E24 her.

Dette plasserer BI godt blant de beste handelshøyskolene for videreutdanning internasjonalt.

- Det er svært gledelig å se at vi fortsetter å klatre på rangeringene for våre executive-programmer. Resultatene viser en effekt av strategisk satsning over flere år, og slike rangeringer er avgjørende for å markere seg og lykkes på den internasjonale arenaen, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand

Financial Times Executive Education 2016 utgjøres av to rangeringer. I delrangeringen over verdens beste skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) havner BI på en 56. plass av totalt 85 rangerte skoler, opp ni plasser fra i fjor. I rangeringen av kortvarige videreutdanningsprogrammer (Executive Short Programmes) oppnår BI en 58. plass av totalt 75 skoler, opp fire plasser fra 2015. 

Det plasserer BI i toppsjiktet blant skoler i Norden, kun bak Stockholm School of Economics for bedriftsinterne programmer, og bak Stockholm School of Economics, Aalto University og NHH på kortvarige videreutdanningsprogrammer.

- Å anerkjennes på globale rangeringer som Financial Times er viktig for Handelshøyskolen BIs attraktivitet ovenfor de beste forskerne og de viktigste internasjonale bedriftene. Denne rangeringen viser at vårt fagmiljø blir stadig flinkere, både til å publisere forskning i de beste internasjonale journalene og til å koble dette med utvikling og gjennomføring av programmer for næringslivet, sier Henjesand.

På rangeringskriteriene for bedriftsinterne utdanningsprogrammer skårer BI blant annet høyt på 'international participants', 'overseas programmes' og 'partner schools'. På kortvarige videreutdanningsprogrammer skårer 'repeat business & growth', 'international location' og 'partner schools' høyt.


- I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon preget av omstilling, er påfyll av kunnskap og kompetanse gjennom videreutdanning heller nødt til å være regelen enn unntaket. I 2016 bør ikke lengre videreutdanning anses som «et gode», men heller en nødvendighet for både arbeidstakere og arbeidsgivere, sier Henjesand.

Om Financial Times Executive Education 2016:

Financial Times (FT) rangering av disse programmene baserer seg i stor grad på kundetilfredshet ("value for money" og "future use"). FT vurderer også stillingsnivået til deltagerne. Topplederprogrammer rangeres høyere enn programmer for mellomledere og fagspesialister. FT legger i tillegg vekt på skolens internasjonale profil i selve programgjennomføringen.  

Handelshøyskolen BIs plasseringer de siste tre årene på Financial Times Executive Education-rangering

 

2016

2015

2014

Customised

56

65

79

Open-Enrolment

58

62

70

For bedriftsinterne programmer har BI klatret 23 plasser de siste tre årene, for kortvarige videreutdanningsprogrammer har BI klatret 12 plasser.

 Om Financial Times' rangering:

Financial Times har totalt seks delrangeringer som retter seg mot spesifikke utdanningsprogrammer. BI konkurrerer i de tre øverste kategoriene i listen nedenfor, samt den oppsummerende skolerangeringen (FT European Business School Ranking):

  • Executive MBA
  • Executive education (Customised programmes og Open Enrolment programmes)
  • Masters in Management
  • Masters in Finance 
  • Global MBA  
  • Online MBA
;
Du kan også se alle nyheter her.