-

En investering som ikke kan måles i kroner og øre

30. mai 2016

- Arbeidsgiveren min har som policy å ikke dekke utdannelse for de ansatte. Det er helt greit, men det stopper ikke meg fra å gjøre det på egen hånd, sier EMBA-student Trude Tingvoll til Dagens Næringsliv.

Les saken i Dagens Næringsliv 30. mai 2016, eller på DN.no bak betalingsmur.

Tingvoll som tok en mastergrad på BI på 90-tallet har nå returnert tilbake for å fylle på med en Executive Master of Business and Administration, eller en EMBA. Til daglig er hun direktør innen områdene business development & alliance management i selskapet Photocure. Studiene har hun finansiert på egenhånd, og tatt studiene på deltid ved siden av jobben.   

- «Return on investment» på dette studiet kan måles på mange måter, både i form av hvilken jobb du utvikler deg til, men også på erfaringen du får ved å gå gjennom en såpass tøff lederutdannelse. Du får nettverk og venner for livet, noe som vanskelig kan måles i kroner og øre, sier Tingvoll til Dagens Næringsliv.

Trude Tingvoll tar en Global Executive MBA. (Foto: Martin Uteng)

- Et særdeles viktig aspekt ved et Executive MBA-program er kompetansen og innsikten deltakerne selv bidrar med. Deltagerne på programmet representerer 15 nasjonaliteter og en rekke bransjer som skaper en unik mulighet for kompetanseutveksling på tvers, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Flere studenter - færre får betalt

Tall fra BI viser at Tingvoll er langt ifra alene om å betale for utdanningen sin selv. Fra kullene som graduerte i 2014 og 2015 fikk rundt 60 prosent av EMBA-studentene betalt graden fra arbeidsgiver, fra Tingvolls kull som leverer avsluttende oppgave i august i år får bare 23 prosent finansiert graden sin fra arbeidsgiver, en nedgang på nesten 40 prosent.

- At andelen studenter som får en Executive MBA finansiert av arbeidsgiver går ned, samtidig som andelen studenter går opp, viser at BI evner å levere et attraktivt program i en knalltøff internasjonal konkurransesituasjon. BIs EMBA-program er som eneste norske skole rangert blant verdens hundre beste av Financial Times, noe som viser at vi konkurrer med de beste av de beste, sier Henjesand.

Lederansvar og strategiske egenskaper

- Det skjer så mange endringer nå, med nye forretningsmodeller og rask teknologisk utvikling. Dersom en ikke følger med i utviklingen blir man raskt akterutseilt, sier Tingvoll til Dagens Næringsliv.

EMBA-studenten forteller videre til Dagens Næringsliv at det som motiverer henne til å ta videreutdanning var nysgjerrigheten.

- Jo mer erfaring du får, jo mer ydmyk blir du for kompleksiteten i fagfeltet. Jeg investerer i videreutdannelsen fordi jeg ønsker å ta et større lederansvar, og utvikle strategiske egenskaper, sier Tingvoll.

Faksimile fra Dagens Næringsliv 30.5.2016

Fakta om Executive MBA på BI

BIs EMBA er representert på Financial Times’ rangeringer over de 100 beste deltids MBA-programmene i verden. Les mer her.

  • BI-Fudan er på en 48. plass
  • BI EMBA er på en 98. plass

Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også antallet internasjonale og kvinnelige studenter og faglige, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.

;
Du kan også se alle nyheter her.