-

Prøver lykken i Spania

15. juni 2016

- Vi gleder oss også veldig til å oppleve Spania og til å få jobbe med kunder og samarbeidspartnere fra hele verden, sier søstrene Tronstad.

Juliet og Kine Tronstad har begge tatt en bahelorgrad ved Handelshøyskolen BI - campus Bergen. Nå drar de til Spania for å prøve seg i eiendomsbransjen.

Overtar eiendomsselskap i Spania

Når mor Oddny Skjold Tronstad går av med pensjon blir det opp til søstrene Kine og Juliet Tronstad å drive selskapet, Costa Blanca Bolig videre, noe de er mer enn klare for.

- Fra BI tar vi først og fremst med oss den faglige tyngden vi har fått fra 3 år der. Vi tar også med oss verdien av å bygge nettverk, samt hvor viktig det sosiale er for å prestere bra, om det så er i skole- eller jobbsammenheng. 

- Målet vårt er at vi skal utvikle bedriften til å bli enda bedre enn den er i dag, og vi ønsker på sikt også å utvide til flere kontorer i Spania. På lang sikt er det også et stort mål for oss å starte med eiendomsutvikling. Dette er noe vi synes er veldig spennende og har veldig lyst til å få til. 

Økonomi og eiendomsmegling

Kine har en bachelor i Eiendomsmegling og vil fungere som segler, samt salgssjef for alle selgerne, mens Juliet er siviløkonom, og skal i hovedsak ta seg av den daglige driften av selskapet som består av seks ansatte.

- Selv om en utdannelse innen eiendomsmegling ikke vil ha en direkte virkning utenfor Norge, vil den lærdommen spesielt Kine tar med seg om eiendomsmarkedet uten tvil styrke oss. Vi mener at vil få en unik forståelse for både likheter og ulikheter i markedene, og for våre kunder, spesielt de norske, vil nok dette være svært tillitsvekkende, sier Juliet.

Eiendomsmarkedet snudd på hodet

Man kan på en måte si at eiendomsmarkedet i Spania fungerer på motsatt måte enn det gjør i Norge, forteller Juliet

- I Spania er det ikke en kamp om å få inn oppdragene, men om å skaffe seg boligkjøpere. Boligkjøperne velger ikke i like stor grad megler ut i fra hvilke eiendommer de har til salgs, men gjennom kjennskap til selskapet. I et hav av utvalg er det viktig for oss at vi skiller oss ut, og vi er helt sikker på at vår utdanning og faglige kompetanse vil hjelpe på dette.

Tre spørsmål med Juliet og Kine:

Hva blir det beste med å jobbe i Spania?

- Det beste med å jobbe i Spania må definitivt være klimaet. Vi gleder oss også veldig til å oppleve mer av den spanske kulturen og språket, og til å få jobbe med kunder og samarbeidspartnere fra hele verden. Det er utrolig spennende å ha muligheten til å jobbe i et selskap med et mangfold nasjonaliteter, både blant de ansatte og blant våre kunder. 

Hva er typisk BI for dere?

- Typisk BI for oss er først og fremst meget dyktige og engasjerte forelesere. Typisk BI er også et fantastisk studentmiljø. Gjennom skolens tilrettelegging av både sosiale og faglige arrangementer får studentene en utrolig munlighet til å knytte kontakter med medstudenter og næringslivet.

Har dere noen tips til de som skal begynne på BI til høsten?

- Det viktigste tipset vi har å komme med vil nok være å møte opp i forelesning, aktivt ta notater og å følge godt med. Foreleserne på BI er veldig flinke, og man får veldig stort utbytte av å delta i forelesninger. Vi vil også oppfordre nye studenter til å finne en god kollokviegruppe, noe som hjalp oss veldig da vi gikk på BI.

;
Du kan også se alle nyheter her.