-

Retail management student åpner to butikker på et år

21. juni 2016

Janne Hauer Århus studerer Retail management. I løpet av studietiden har han gjort multibrand butikken REGN til en kjent merkevare i Bergen. 30.juni åpner han ny butikk - Janne & Julia - sammen med to studievenner fra BI.

Janne Hauer Århus

Janne (Jan-Erik) Hauer Århus skal starte andre studieår på Retail Management etter sommeren. Han er en person som allerede etter første studieår har gjort seg bemerket på campus Bergen. Han er deleier og daglig leder av butikken REGN i Strandgaten i Bergen, og har i løpet av studietiden gjort butikken til en godt kjent merkevare på skolen og i Bergen by. 30.juni åpner han sin andre butikk i Bergen – Janne & Julia.

Startet sin karriere hos Carlings og Varnergruppen

Janne startet sin butikkarriere med en deltidsjobb på Carlings i Kristiansand, og allerede som 21 åring ble han butikksjef for butikken i Arendal. Etter tre og en halv måned i Arendal, ble han forespurt om å flytte til Bergen og bli butikksjef for en av butikkene i Bergen sentrum. Han jobbet som butikksjef i Bergen i to år, før han som 23-åring ble regionsjef og hadde ansvar for 8 butikker på Vestlandet. Når han sluttet hadde regionen ekspandert til 17 butikker fra Bergen til Kristiansund.

Etter fire år trengtes nye utfordringer og han kom tilbake til Oslo for å bli regionsjef i hovedstaden, men utfordringene var ikke store nok og følelsen av at utviklingen stagnerte førte til at han etter hvert tok valget om å prøve noe helt nytt.

- Jeg følte at jeg trengte nye utfordringer og å utvikle meg. Tiden i Varnergruppen og hos Carlings hadde gitt meg mye og jeg vet jeg ikke hadde kommet dit jeg er i dag uten, men det var på tide å gå videre.

Jeg blir motivert av studiet fordi jeg ser en verdi i det.

Historien bak REGN

Da han ble oppringt av en kompis som lurte på om han ville være med å starte skobutikk i Bergen, tenkte han «ok». Han var først med som konsulent, før han etter hvert ble med som butikksjef. Skobutikken utviklet seg til å bli REGN – en fullverdig multibrandbutikk med kjente merkevarer, alt fra klær og sko til klokker og solbriller. Gjennom nettverk, avtale med BI studenter og en god del oppmerksomhet i sosiale medier, har REGN utviklet seg til å bli en suksess.

Janne & Julia – et unikt konsept

Etter en periode med REGN fikk han en ny idè. - Jeg ville starte en butikk hvor konseptet bygger mye på netthandel – der alt i butikken skal kunne kjøpes uten prøverom, og du skal kunne kjøpe det du ser – inkludert butikkinteriøret. Jeg tok kontakt med en studievenninne fra BI etter en forelesning, Julia Nyland, som jeg allerede jobbet med på REGN i forbindelse med innkjøp og fikk henne med på konseptet. Resultatet ble Janne & Julia som skal selge eksklusive accessoirer og interiør – primært rettet mot den stilsikre kvinnen.

30.juni åpner butikken i Strandgaten 66, nettbutikken janneogjulia.no åpner søndag 3. juli. I butikken er Ingeborg Berg daglig leder. Hun har erfaring fra REGN og studerer også Retail management på BI.

- Nøkkelen til suksess tror jeg er en kombinasjon av ulike folk med ulik kompetanse. I både REGN og Janne & Julia har vi en kombinasjon av folk som er gode på butikk, innkjøp, mote og sosiale medier. Det gir en allsidighet som er nyttig, sier Janne.

Hvorfor BI?

Janne sier at det var en tidligere kollega av han fra Carlings som flyttet til Bergen for å begynne på BI som overtalte han til å begynne på BI. - Hun snakket mye om BI og anbefalte det veldig. Jeg tenkte egentlig at jeg ikke ville det, men fant ut at jeg ikke synes det var nok å være daglig leder hos REGN. Jeg valgte derfor å starte på Retail management på BI.

- Grunnen til at jeg går på BI er for å lære mer om business. Jeg ønsket et bredere perspektiv på ting, bredere enn «bare» Carlings og Varner-måten å drive butikk på. Jeg blir motivert av studiet fordi jeg ser en verdi i det.

;
Du kan også se alle nyheter her.