-

Emma danket ut 3000 søkere

7. juli 2016

Møt studenten som får «A Flying Start» i Norge og ved Handelshøyskolen BI.

Emma Rebeca Pinto Guzmán ble brakt til verden i Mexico, av sine to cubanske foreldre. At hun 21 år senere vil bli én av Norges mest kjente studenter, er ingen tilfeldighet.

Hun har nettopp fullført sin bachelor på den anerkjente italienske skolen Università Commerciale Luigi Bocconi i Milano, der hun har levert solide akademiske prestasjoner. Ved universitetet, som også er en av BIs partnerskoler, har hun vært aktiv ved siden av studiene. Med stor drivkraft og initiativ var 21-åringen blant annet med å starte en studentforening som jobber med integrering av internasjonale studenter ved den italienske skolen.

Dette var med på å få henne gjennom nåløyet i kampen om å få en drømmestart som student i Norges hovedstad.

– Gjennom sine solide akademiske resultater og internasjonale profil falt valget på Emma. Hun har allerede bodd i flere land og har tatt bevisste valg for å få en internasjonal kompetanse. Hun har dessuten en plan for hvordan hun ønsker å bruke dette i sin karriere, forteller markedssjef Arne Wellberg om vinneren. 

For i tillegg til å pre-introdusere henne for «hele» Norge, ønsker BI å posisjonere seg som et attraktivt utdanningsvalg for internasjonale toppstudenter som Emma.

Hittil ser det ut til at kampanjen har vært et stort steg i riktig retning for å hanke inn de beste internasjonale studentene. Hele to millioner ganger har kampanjefilmen blitt avspilt, i over to hundre land, og over tre tusen søknader rakk å kom inn før fristen gikk ut.  

– Det er heller ikke kun de internasjonale studentene som har fått med seg kampanjen. Ved utdelingen av den prestisjetunge CASE Circle of Excellence vant BI Grand Gold i kategorien for beste rekrutteringsvideo og slo med det skoler som Stanford University og University of Oxford. Grand Gold ble delt ut til kun 17 av 3356 innsendte bidrag fra hele utdanningssektoren, meddeler Audrey Paton ved BI Alumni fornøyd.  

Et bevisst valg

For Emma var søknaden til BI et ledd i en større plan. Emma drømmer om en jobbe i et multinasjonalt selskap etter studiene, og at valget falt på Norden og Handelshøyskolen BI var derfor ingen tilfeldighet. Etter tre år i Sør-Europa ønsket den ambisiøse studenten seg videre til et nytt land og nye utfordringer. Valget falt til slutt på Handelshøyskolen BI og Norge, vel vitende om at ulikhetene mellom Sør-Europa og Norden ville gi henne ny, viktig erfaring i jakten på drømmejobben.

– Det er veldig hyggelig at Emma har fått med seg det gode studietilbudet vi har for internasjonale studenter. Vi jobber målrettet for at internasjonale studenter skal bli integrert blant de norske studentene og få an autentisk opplevelse av livet og kulturen i Norge, noe som Emma søker, sier Wellberg.

Den mexicanske 21-åringen tar fatt på en mastergrad i Økonomi og ledelse (Siviløkonom), med en spesialisering i strategi. Når hun inntar skolebenken har hun imidlertid et litt annet utgangspunkt enn de fleste andre norske og internasjonale studenter.

Ta kontakt – hun snakker fire språk

Allerede i sommer vil Emma bli et kjent fjes for studenter, søkere og ansatte på BI, gjennom en rekke korte filmsnutter som skal introdusere «alle» for Emma før hun har satt sine ben på norsk jord.

For 21-åringen rekker så vidt å få plantet begge bena i hovedstaden før det virkelig braker løs. Fra ankomsten på Oslo Lufthavn Gardemoen, og gjennom de første ukene som student ved BI, vil vi kunne følge Emma sine opplevelser gjennom film og bilder.   

For de sjenerte av oss, høres dette kanskje ut som mer enn nok, - men ikke for Emma, som har blitt lovet en usedvanlig omfattende pre-introduksjon på sitt nye studiested.

Ved studiestart i august møtes Emma av et gigantisk banner av seg selv på forsiden av BI. Deretter går det slag i slag med dokumentarfilm på tv, utendørsplakater i Oslo, artikkel i Finansavisen og en featureartikkel i et magasin. Emmas nye medstudenter vil også kunne slå kloa i Emma-merchandise og en Emma-drikk, som kommer fra en helt egen Emma-brusmaskin.

Alt ligger med andre ord til rette for at Emma skal få en knallstart på masterstudiene sine ved Handelshøyskolen BI og i Oslo.

Ønsker du å følge det nye livet til Emma i Oslo, gjennom Emmas egne øyne, godtar hun gladelig nye følgere på sosiale medier. Du finner henne på Instagram under navnet emmarebecapinto og på Snapchat som rebepinto.

Og skulle du få øye på Emma i Nydalen til høsten, ikke vær redd for å ta kontakt, - hun snakker fire språk og gleder seg til å møte dere alle.

;
Du kan også se alle nyheter her.