Lykken ligger i en konsulent-rolle, skriver Finansavisen onsdag 17. august. En undersøkelse gjennomført av Econa viser at medlemmene som er ansatt innenfor bransjene finansiell tjenesteyting og forretningsmessig tjenesteyting, altså typisk en konsulentrolle, er mest fornøyde med jobben sin.
– Jeg tror nok at muligheten til å jobbe med mange ulike prosjekter er det som gjør en jobb i konsulentbransjen til en drømmejobb for mange, sier Silje Fålun til Finansavisen.
Faksimile fra Finansavisen 17. august 2016.
Silje leverte avsluttende oppgave på mastergraden i Business (siviløkonom) ved BI nå på sensommeren. Hun har hatt hovedfag i logistikk og øverst på ønskelisten har alltid konsulentjobben stått urokkelig.
– Andre jobber gir kanskje ikke samme bredde. I konsulentbransjen jobber man med mange ulike bransjer og ulike mennesker på forskjellige nivåer. I tillegg er det nesten som å begynne på skole igjen, fordi det vektlegges mye læring i løpet av de første årene, sier Fålun.
Ettertraktede masterstudenter
Tall fra BIs arbeidsmarkedsundersøkelse viser at hele 85,7 prosent av masterstudentene er i jobb innen seks måneder etter endte studier. For siviløkonomene ligger tallet på 89,2 prosent. Lønnen (inklusive bonus og andre tilleggsytelser) ligger på henholdsvis 490 000 og 502 000 kroner.
– Vi ser at næringslivet etterspør fersk kompetanse, også i en tid med omstilling. Det er viktig at studievalg gjøres uavhengig av konjunkturer. En mastergrad tar fem år å fullføre. I tillegg til kunnskap om de tradisjonelle handelshøyskolefagene, trenger derfor våre kandidater å utstyres med ferdigheter, verdier og holdninger for å tilpasse seg et arbeidsliv i endring, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.
Fra internship til drømmejobb
Sommeren 2015 kapret den daværende masterstudenten et femukers internship i EY, et av de fire store revisjons- og konsulentselskapene på verdensbasis. Der ble hun blant annet lovet innblikk i arbeidsområdene revisjon og transactions. Hun fikk også muligheten til å prøve ut konsulenttittelen, samt delta på flere internprosjekter. Toppen av kransekaken var en ukes opphold i Orlando, Florida, hvor utvalgte EY-interns fra verden over samlet seg for faglig påfyll og sosial moro.
– Orlando, nye bekjentskaper og utfordringer i fleng. Jeg gleder meg helt ekstremt til å jobbe i EY i sommer. Jeg har jobbet hardt for å få til dette, fortalte den fremtidsrettede BI-studenten da vi snakket med henne før internshipet sommeren 2015.
På den siste dagen av internshipet fikk Fålun tilbud om fast stilling som konsulent i EY. Med en CV dekorert av blant annet internship i Microsoft, deltidsstilling i Nordea, jobb som controller i ABG Sundal Collier og vitenskapelig assistent på BI, var ikke tilbudet fra EY det eneste Fålun fikk. Til syvende og sist var det imidlertid konsulentrollen som fristet mest.
– Det viktigste er at jeg har en jobb hvor jeg kan få spennende utfordringer. Et sted hvor jeg kan vise at jeg er engasjert og får muligheten til å lære. At selskapet har et ungt miljø med mange sosiale arrangementer og muligheter for utvikling har også vært veldig viktig for mitt valg, avslutter den ambisiøse 26-åringen.