-

Nordic Business Forum Shanghai 2016

23. september 2016

Hvordan kan nordiske selskaper anvende sine konkurransefortrinn i Kina?

23. og 24. september arrangerte Handelshøyskolen BI og Fudan University School of Management Nordic Business Forum Shanghai 2016. Arrangementet ble avholdt i nært samarbeid med de fire nordiske forretningskamrene i Shanghai og Nordic Center ved Fudan University

Forumet ble arrangert i anledning feiringen av det 20 år lange samarbeidet mellom BI og Fudan University School of Management. Økt forståelse for kinesisk forretningskultur og den kinesiske forbrukerens atferd var sentrale elementer i løpet av de to dagene.

Ingen andre nordiske handelshøyskoler har tilsvarende samarbeid med Kina som det BI har.

– Vårt slagord, "Best of Both" handler om å lære å utnytte forskjellene og dra nytte av ressursene i en global verden. Den nordiske siden representerer åpenhet, likeverd og en flat struktur. Kina bringer med seg pragmatisme, effektivitet og tilpasningsevne. Sammen har vi et svært godt grunnlag for å bygge bedriftskultur for innovasjon og vekst, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

For 20 år siden, nærmere bestemt i 1996, kunne BI og Fudan University School of Management for første gang tilby et deltids MBA-program i fellesskap. Programmet er rangert som topp 10 i verden av Financial Times. Siden oppstarten har BI og Fudan sammen utdannet mer enn 2000 kinesiske og utenlandske talenter. Studentene er for det meste ansatt i multinasjonale selskaper.

– Jeg vil takke de nordiske handelskamrene i Shanghai og Nordic Centre ved Fudan for vårt felles partnerskap og den innsatsen de har gjort for å gjøre dette forumet mulig. Samarbeid med handelskamrene og næringslivet i Shanghai er avgjørende for å få til deling av kunnskap og erfaringer på tvers av kulturer og land, sier Henjesand. 

Rektor, Inge Jan Henjesand, på Nordic Business Forum Shanghai 2016.

 

Randi Lunnan fra BI åpner case-konkurransen under Nordic Business Forum Shanghai 2016.

 

Jan Ketil Arnulf fra BI i debatt med Vijay Vaitheeswaran fra The Economist om innovasjon i Kina.

 

Dag Sletmo fra DNB om 'Ocean Economy'.

 

Hanno Roberts fra BI under Nordic Business Forum Shanghai 2016.

;
Du kan også se alle nyheter her.