-

Norges Bank case-NM

30. september 2016

I forbindelse med Norges Bank sitt 200 – års jubileum arranger de case-NM for økonomistudenter. To lag fra BI – campus Bergen deltok i delfinalen i Bergen 28.september, og seieren gikk til BI!

Laget fra BI som vant Norges Bank case-NM

Venstre til høyre: Marianne Aldeholm, Tord Ravndal, Øyvind Riisem, Susanne Ørbeck, Maren Sandøy, Kristoffer Vold, Joachim Smaamo, og Nora Bruun-Olsen.

Norges Bank har laget relevante og spennende oppgaver hvor studenter som motiveres av konkurranser og vanskelige utfordringer blir oppfordret til å melde seg på. I løpet av 2016 vil det bli holdt innledende konkurranser i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. I finalen i Oslo 27.oktober vil vi få svar på hvilken skole som er best i samfunnsøkonomi. Oslo og Stavanger har allerede sendt sine beste 3 lag.

28.september ble delfinalen i Bergen gjennomført på Norges Handelshøyskole (NHH). Det var påmeldt lag fra følgende skoler NHH, Handelshøyskolen BI, UIB og Universitetet i Tromsø.

De to lagene fra BI – campus Bergen bestod av Evolutio Consulting: Øyvind Riisem, Kristoffer Vold, Susanne Ørbeck og Maren Sandøy, og Askeladden Consulting: Joachim Smaamo, Tord Ravndal, Nora Bruun-Olsen, og Marianne Aldeholm.

Caset var laget for økonomistudenter, med hovedvekt på daglige problemstillinger i Norges Bank. Hvert lag fikk et stikkord for caset en uke før konkurransen, som de skulle bruke til forberedelsene. Stikkordet var «valutakurs». På konkurransedagen fikk hvert lag utlevert en konvolutt som inneholdt to casespørsmål. De fikk en time til å forberede et svar. Lagene måtte levere sitt svar skriftlig og holde en 5 minutter lang presentasjon som forklarte deres løsning. De måtte også svare på et spørsmål relatert til caset fra panelet av dommere.

I følge Førsteamanuensis Eric Lofquist på Handelshøyskolen BI leverte begge lagene fra BI en sterk presentasjon, og håndterte spørsmålene fra dommerne eksepsjonelt bra. Evolutio Consulting ble utnevnt som vinner av konkurransen I Bergen, med både den beste løsningen på caset og den beste presentasjonen av de tre vinnerlagene. Lagene fra NHH kom på andre og tredjeplass, og det er disse tre lagene som skal representere Bergen i finalen 27.oktober.

Vi gratulerer og ønsker lykke til i finalen!

 

BI-studenter som skal videre i case-NM

Venstre til høyre: Øyvind Riisem, Susanne Orbeck, Maren Sandøy, og Kristoffer Vold.

 

Mer info:

https://www.facebook.com/norgesbankkarriere/

;
Du kan også se alle nyheter her.