-

Toppleder for en dag

11. november 2016

Nylig fikk 32 unge ledertalenter fra hele landet muligheten til å være toppleder for en dag. BI-studentene Brage Eriksen (23) og David Netland Söderström (18), var to av de heldige som kom gjennom nåløyet.

Det er det fjortende året på rad at Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup, står sammen om arrangementet. BI-studentene fikk her et innblikk i hvordan direktører, gründere og andre toppledere styrer virksomhetene sine. 

- Jeg føler meg veldig privilegert som fikk skygge gründerdirektør i Innovasjon Norge, Pål Thorvik Næss, en hel dag. Det er veldig kult at toppledere stiller opp, og vi får se hvor dyktige de er. Å være toppleder for en dag var for det første veldig inspirerende og gøy, samtidig som jeg fikk utvidet nettverket mitt, og fikk et unikt innsyn i en toppleders hverdag, sier Eriksen.

Netland Söderström sier at han har fått verdifull erfaring, som han vil ta med seg videre i arbeidslivet.

- Å få muligheten til å være toppleder for en dag var lærerikt, inspirerende og ikke minst veldig gøy. Det var spennende å se måten Kjell Rusti ledet Sopra Steira på, og jeg fikk mange gode tips jeg kommer til å ta med meg videre, og motivere meg i lang tid fremover. Jeg lærte mye om hva det vil si å være en god leder, og hvordan skape en trivelig arbeidsplass og samtidig oppnår gode resultater, sier Söderström.

Verdifull erfaring for studentene

Høyskolelektor ved BI Tor Haugnes, sier at verdien av å engasjere seg og få praktisk erfaring er en unik mulighet for å forberede seg til arbeidslivet.

- Et møte med toppledelsen i praksis gir studentene et spennende innblikk i hvordan store organisasjoner ledes, samtidig som de får sette teori ut i praksis. Kandidater som plukkes ut til å delta på dette har jobbet godt og utmerket seg, men i tillegg er de heldige - og derfor en stor takk til Ungt Entreprenørskap som gir denne muligheten til unge ledertalenter!, sier Haugnes.

BI ble et naturlig valg

- Jeg fikk en stor interesse for entreprenørskap på videregående hvor jeg fikk muligheten til å starte to ungdomsbedrifter. Erfaringen jeg tilegnet meg, gjorde at det ble et naturlig valg å starte på BI, da det ville gi meg kompetansen jeg trengte videre, sier Netland Söderström.

Eriksen peker på sin interesse for økonomi og entreprenørskap, som bakrgunnen for at han gikk fra håndverkeryrket til entreprenørskapslinjen på BI.

- Etter et par år som håndverker, bestemte jeg meg for å lære mer om entreprenørskap, og som gründerspire ser jeg at økonomiforståelsen er essensiell for å lykkes. Siden BI tilbydde kombinasjonen av Entreprenørskap og økonomi, var det ingen tvil da jeg skulle starte å studere. Her møtte jeg også min nåværende kollega, og etablerte vårt første selskap, sier Eriksen. 

Vil gjøre en forskjell

Eriksen jobber i startup-selskapet HappyNorwegian AS, som utvikler smarte produkter til skisporten. Neste vinter lanserer de selskapets første produkt.

- Ambisjonen min er å bli en vellykket seriegründer som har gjort en forskjell, og skapt arbeidsplasser hvor de ansatte digger jobben sin, svalutter Eriksen.

Söderström, som i dag jobber som Artist Manager ved siden av studiene på BI, holder alle muligheter åpne, så lenge det hjelper samfunnet i riktig retning. 

- I dag trives jeg veldig godt. Akkurat hva jeg skal jobbe med senere, har jeg ikke helt bestemt meg for, men jeg har mange gode ideer. Ambisjonen min er å være med på å starte noe som hjelper samfunnet i riktig retning, samtidig som det er "god business", avslutter Söderström.

;
Du kan også se alle nyheter her.