-

Tre av ti toppledere fra BI

21. november 2016

Hele 32 prosent av topplederne i Norges 200 største bedrifter har studert ved Handelshøyskolen BI når vi inkluderer etter- og videreutdanning. BI er dermed den utdanningsinstitusjonen i Norge som har utdannet flest toppledere.

– Det er svært hyggelig å få dokumentert at så mange toppledere har tatt et utdanningsløp ved BI, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand. 

Les saken på Hegnar.no.

Professor ved Handelshøyskolen BI, Rolv Petter Amdam. I en undersøkelse gjengitt i Kapital 19/2016 som er gjennomført av professor Rolv Petter Amdam og professor Ragnhild Kvålshaugen ved Handelshøyskolen BI, viser at nesten halvparten (47 prosent) av topplederne i Norges 200 største bedrifter har en økonomisk-administrativ hovedutdanning. Av disse har nesten hver femte (19 prosent) toppleder sin hovedutdanning fra BI, mens 13 prosent har sin grad fra NHH, og 23 prosent fra NTNU. 

 

Undersøkelsen viser at ikke-gradsgivende etter- og videreutdanningstilbud innen ledelse, har etablert seg som en viktig del av kvalifikasjonssystemet for toppledere i norsk næringsliv. 23 prosent av lederne har tatt slike programmer, og syv av dem har gjort dette i Norge. De fleste reiser utenlands til prestisjefylte eliteskoler for å ta slike programmer.

– Kompetanse går aldri ut på dato, og faglig påfyll gjennom hele karrieren gir et unikt utgangspunkt for å gjøre fersk kunnskap om til nødvendig innovasjon og omstilling, sier Henjesand.

Alumni fra BI

Blant topplederne som har sin utdanning fra Handelshøyskolen BI finner vi blant annet CEO i Schibsted Rolf Erik Ryssdal, Styreleder Gunn Wærsted i Telenor og Kristin Holth, Executive Vice President, Global Head of Shipping, Offshore & Logistics DNB Bank ASA.

CEO i Schibsted, Rolf Erik Ryssdal. Foto: Schibsted Styreleder i Telenor, Gunn Wærsted. Foto: Telenor EVP og Global Head of Shipping, Offshore & Logistics i DNB Bank ASA, Kristin Holth
;
Du kan også se alle nyheter her.