-

Retail 2026

2. desember 2016

En Odd Gisholt i storform inviterte tirsdag til seminar med debatt på sin egen 70-årsdag. Seminaret Retail 2026 samlet noen av bransjens tungvektere på BI til ære for jubilanten.

Odd Gisholt på Retail 2026

Bransjefolk, kolleger og studenter fylte «Gerson» til randen på invitasjon fra jubilanten selv og Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi. Odd Gisholt ledet debatten med utgangspunkt i 20 hypoteser om hvordan han tror varehandelsbransjen vil se ut i 2026. Panelene bestod av ledere og toppledere fra dagligvarebransjen og varehandelen for øvrig, flere av dem alumni.

- Dette var essensen av «retail-Norge» samlet på ett brett, det var utrolig moro, sier Odd, som noen dager senere har kommet seg etter feiringen. -Det var en veldig god dag, med fagseminar, hyggelig markering på instituttet og femti gjester hjemme på kvelden, forteller han.

Varehandelens historie på BI

Odd Gisholt er den som brakte varehandel som fag inn på BI. På slutten av 90-tallet var Odd rektor på Norges Varehandelshøyskole. Etter noen konstruktive samtaler med en annen av BIs veteraner, Jens Petter Tøndel, ble de enige om at varehandelsfaget hadde et potensiale som del av en handelshøyskole. Og slik ble det.

Siden den gang har bransjen vokst og blitt mer profesjonell, og studiet har hatt tilsvarende utvikling. I dag heter det Bachelor i Retail Management, og sist høst startet over 150 nye studenter på dette studiet ved BI i Oslo og i Bergen.

-Varehandel har vært en viktig del av BIs utvikling og suksess frem til i dag, sier rektor Inge Jan Henjesand. I sin tale under åpningen av seminaret fremhevet han betydningen av at våre studier er relevante for det som foregår i bransjen. –Det er få andre som kan samle et slikt lag som vi møtte på tirsdagens seminar. Disse tungvekterne kommer fordi Odd har bygget nettverk og relasjoner gjennom mange år, sier rektor.

Spår strålende fremtid for retail

Panledebatt deltakere

-Retail er viktig, det er en stor bransje og et voksende fagfelt. Det så vi da vi satte tittelen på seminaret, «Retail 2026», at nøkkelpersoner i bransjen meldte seg på og møtte opp, sier Odd, som legger til at dette lover godt for karrieremulighetene til dagens studenter.

-Jeg tror retail-faget har en strålende fremtid, det er en næring med mange ansatte, og følgelig mange som kommer og går. Det er stor etterspørsel etter faglig sterke kandidater i varehandelen, sier Odd som forteller at bransjefolk stadig tar kontakt og melder seg som gjesteforelesere fordi de vil møte studentene.

Og apropos folk som kommer og går, idet Odd Gisholt runder syv tiår, går han på papiret også av med pensjon. Stafettpinnene har i tur og orden blitt overlatt til andre, men den svært populære foreleseren blir å møte i klasserommet også fremover. -Jeg ble lurt til å skrive under på en foreleserkontrakt samme dagen, så jeg kommer til å undervise i noen av retail-kursene også neste år. Jeg er jo ikke gammel, akkurat! avslutter Odd (70).

Bachelor i Retail Management tilbys på BI campus Oslo og campus Bergen.

;
Du kan også se alle nyheter her.