-

BI-studenter samlet inn over 80.000,- til Barnekreft­foreningen

21. mars 2017 - Vidar Windsland

Veldedighetsballet gikk av stabelen Torsdag 16. Mars på Handelshøyskolen BI Campus Bergen.

Arrangementet var en nysatsning fra studentene og administrasjonen på skolen, etter initiativ fra BIS Charity, BI-studentenes veldedige undergruppe. Når inntektene ble talt opp kunne Barnekreftforeningen smile bredt.

- Arrangementet hadde som formål å samle inn penger til Barnekreftforeningen og inneholdt middag og auksjon før det hele ble avsluttet med en flott konsert med Kjartan Lauritzen, sier Peder Lauvås, leder for BIS Charity.


UTSOLGT: Arrangementet var utsolgt flere uker i forveien. Her er fire av studentene som fikk sikret seg billett. Foto: Alex Coppo.

Arrangementet, som ble arrangert for første gang, var et samarbeid mellom flere av skolens frivillige undergrupper. Gruppene bidro i stor grad med sin kompetanse, og samarbeidet med næringslivet var spesielt viktig for inntekten til Barnekreftforeningen. Når alle inntekter var talt opp kunne arrangørene og Barnekreftforeningen smile bredt: Hele 80 155 kroner ble samlet inn fra studentene denne kvelden.

SIB leverte maten til kvelden og brukte sitt nettverk godt. - Vi har samarbeidet tett med våre matvareleverandører for å presse prisene på middagen slik at vi fikk generert mer penger til formålet. Vi ønsker å rette en stor takk til Tine, Lerøy, NorEngros, Santa Maria, Nortura Proff, Lantmannen, ArrangementTjenester, Måkestad og Nor Tekstil for sine generøse bidrag, sier Odd Magnus Solbue, Avdelingsleder for SIB Kantinen på BI - campus Bergen.

Etter en hyggelig middag i kantinen fortsatte arrangementet med Veldedighetsauksjon i resepsjonen på Campus Bergen.

Lønnsom auksjon

Over halvparten av inntektene kom fra den populære Veldedighetsauksjonen. Også her var samarbeidet med næringslivet svært viktig for inntjeningen. Linn Solheim, leder for Markedsutvalget på skolen sier at de har fått inn auksjonsobjekter fra om lag 20 bedrifter, som alle ble auksjonert bort torsdag kveld. Totalt ble det auksjonert for hele 47 000,- for de attraktive auksjonsobjektene.

- De fleste bedriftene som har bidratt er holder til i Bergensregionen og det var tydelig at bedriftene er svært interessert i hva som rører seg blant studentene på BI - campus Bergen. Når muligheten for å bidra til auksjon til inntekt for Barnekreftforeningen bøy seg, var det flere bedrifter som kastet seg på, avslutter Solheim.


AUKSJONIST: Tidligere BI-student Jógvan Brimheim Gunnarsson loset studentene gjennom auksjonen med høyt engasjement. Foto: Alex Coppo.

Godt samarbeid

- Vi kunne aldri klart å gjennomført arrangementet på denne måten hvis det ikke hadde vært for det gode samarbeidet med Baard Johannesen og resten av administrasjonen på BI - campus Bergen. De bidro gjennom hele prosessen og stilte med alt vi trengte av teknisk utstyr til både auksjon og konsert. I tillegg var flere svært delaktig i både opprigg og nedrigg av arrangementet, sier Peder Lauvås.

Vestlandet nye stjerneskudd avsluttet showet

En av Norges aller heteste og fremadstormende rappere, Kjartan Laurtizen, tok turen til BI og avsluttet Veldedighetsballet for studentene. Balestrand-gutten er kjent for sine energiske konserter og fengende låter. Med hits som “Fredag” og “Havanna” fikk Kjartan dansegulvet til å trekke opp mot kokepunktet torsdag kveld.

STEMNING: Den populære rapperen fra Balestrand stilte opp for studentene med en forrykende konsert. Foto: Alex Coppo

Takk til bedriftene som bidro med auksjonsobjekter:
To kokker, Ricks, Fjordcruise, Atlantasklinikken, Fløibanen, Lund Ryttersportsenter, mCash, REGN, Browrehab Bergen, Stavkroa Hemsedal, Tone Damli, Sixt, Eide Service (Helikoptertur), OPPSIG Naprapatklinikk, Høyt og Lavt, Akvariet i Bergen, Akademika og Spraytanhuset.

;
Du kan også se alle nyheter her.