-

Bente R. Løwendahl

15. mars 2017

Nekrolog på trykk i Aftenposten onsdag 15. mars 2017.

Det var med tungt hjerte vi mottok den triste nyheten om Bente R. Løwendahls bortgang den 11. mars. Bente var professor i strategi på Handelshøyskolen BI, hvor hun jobbet siden 1991. Etter siviløkonomstudiet på NHH tok Bente sin doktorgrad på Wharton ved University of Pennsylvania. Her fremstod hun tidlig som en fremragende forsker. Hun hadde en evne til å se nye sammenhenger som kom til syne i en rekke bøker og vitenskapelige artikler.

Bente hadde en imponerende akademisk karriere, både i Norge og internasjonalt. Hun var BIs første kvinnelige professor. Bente var en bidragsyter helt utenom det vanlige innenfor strategifaget, spesielt på området strategi i profesjonelle tjenestebedrifter. Hun nøt stor internasjonal respekt. Særlig i Strategic Management Society bidro hun aktivt med å arrangere vitenskapelige konferanser og som bidragsyter.

Bente var også en lærer utenom det vanlige. Hun delte innsikt og erfaring med den største glede og generøsitet. Hun var en fantastisk veileder for mange studenter, både på doktorgrads- og masternivå. Hun hadde et engasjement som overgikk de fleste. Hun var en kollega som alltid brydde seg om både fag og person. Bente har hatt svært stor betydning for utviklingen av et internasjonalt ledende fagmiljø innen strategi på BI

Bente var alt dette, men hun var først og fremst en varm person og veldig god venn. Hun engasjerte seg alltid på en positiv måte. Hun hadde det lille ekstra til oss andre når vi trengte det. Bente hadde alltid et klokt blikk med et smil like bak. Hun hadde et godt øye for andre. Bente var rett og slett et fantastisk medmenneske.

Vi er veldig stolte over å ha jobbet tett med Bente over mange år. Hun etterlater seg et stort og viktig ettermæle.

Det var så altfor tidlig, Bente ble bare 59 år. Hun vil bli dypt savnet.

Peter Lorange, Knut Haanæs, Øivind Revang, Øystein Fjeldstad
Professorkollegaer og venner, på vegne av fagfellesskapet

;
Du kan også se alle nyheter her.