-

BI på prestisjefylte rangeringer

15. mai 2017

På Financial Times’ årlige rangeringer for Executive Education er BI i 2017 inne på listen over de fremste skolene i verden for bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer.

Dette plasserer BI blant de beste handelshøyskolene for videreutdanning internasjonalt.

– Dette er en liste med de beste skolene i verden. Konkurransen er knallhard, og slike rangeringer er avgjørende for å markere seg og lykkes på den internasjonale arenaen. Vi er fornøyd med at vi holder stand på bedriftsinterne programmer, men ikke at vi faller på kortvarige videreutdanningsprogrammer, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

Financial Times Executive Education 2017 utgjøres av to rangeringer: skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) og kortvarige videreutdanningsprogrammer (Open Enrolment Programmes).

Bedriftsinterne utdanningsprogrammer

I delrangeringen over verdens beste skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) havner BI på en 57. plass av totalt 85 rangerte skoler, ned en plass fra i fjor. Dette plasserer BI foran internasjonale toppskoler som Columbia Business School (61.plass), Cass Business School (60.plass) og Imperial College Business School (74.plass). Kun to norske skoler er med i rangeringen. Den andre norske skolen er Norges Handelshøyskole (NHH), som rangeres på 79. plass. 

På rangeringskriteriene for bedriftsinterne utdanningsprogrammer skårer BI blant annet høyt på 'follow-up', 'overseas programmes' og 'growth'.

– Å anerkjennes på globale rangeringer som Financial Times er viktig for Handelshøyskolen BIs attraktivitet ovenfor de beste forskerne og de viktigste internasjonale bedriftene. Denne rangeringen viser at vårt fagmiljø er dyktige, både til å publisere forskning i de beste internasjonale journalene og til å koble dette med utvikling og gjennomføring av programmer for næringslivet, sier Henjesand.

Kortvarige videreutdanningsprogrammer

I rangeringen av kortvarige videreutdanningsprogrammer (Open Enrolment Programmes) oppnår BI en 72. plass av totalt 75 skoler som har fått plass på listen, ned 14 plasser fra 2016. Faktorer som skårer høyt er 'international participants', 'international location' og 'faculty diversity'.

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon preget av omstilling, er påfyll av kunnskap og kompetanse gjennom videreutdanning avgjørende for å holde seg oppdatert. Det kommer stadig nye skoler inn på listen og konkurransen er tøff. Vi vil bruke dette resultatet til å forbedre oss i denne kategorien, og har en ambisjon om å klatre betydelig høyere opp på listen, sier Henjesand.

Om Financial Times Executive Education 2017:

Financial Times (FT) rangering av disse programmene baserer seg i stor grad på kundetilfredshet ("value for money" og "future use"). FT vurderer også stillingsnivået til deltagerne. Topplederprogrammer rangeres høyere enn programmer for mellomledere og fagspesialister. FT legger i tillegg vekt på skolens internasjonale profil i selve programgjennomføringen.

Om rangeringer fra Financial Times:       

Financial Times har totalt seks delrangeringer som retter seg mot spesifikke utdanningsprogrammer. BI konkurrerer i de tre øverste kategoriene i listen nedenfor, samt den oppsummerende skolerangeringen (FT European Business School Ranking):

  • Executive MBA
  • Executive education (customized programmes og Open Enrolment programmes)
  • Masters in Management
  • Masters in Finance 
  • Global MBA  
  • Online MBA
;
Du kan også se alle nyheter her.