-

Rekordmange ønsker internasjonal erfaring

6. september 2017

I inneværende studieår reiser 422 BI-studenter på internasjonal utveksling, en økning på 20 prosent fra i fjor, skriver Finansavisen.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge jan Henjesand, gleder seg over at interessen for utveksling nå har nådd rekordhøyder.

– Det er svært gledelig at mange av våre studenter ønsker å benytte seg av muligheten til å skaffe seg verdifull internasjonal erfaring. Dette gir norsk næringsliv en uvurderlig kompetanse å rekruttere fra, sier Henjesand.

Dobler utbyttet

I fjor fikk toppkvalifiserte masterstudenter for første gang muligheten til å kombinere utveksling med et internasjonalt internship i samme land. Ordningen ble etablert som et pilotprosjekt, men igangsettes nå for fult.

Masterstudenten Even Berg Hjukse (25) er én av de som kom gjennom nåløyet, og får muligheten til å tilegne seg unike perspektiver i løpet av studietiden.

Til høsten drar han på sitt andre utvekslingsopphold. Denne gangen til Kina hvor han i fire måneder skal kombinere en ny studiehverdag ved Fudan University i Shanghai, med et internasjonalt internship i DNB.

– Jeg håper dette vil bidra til å skille meg ut i bunken med alle de andre søkerne. Det blir en mulighet for å vise at jeg takler utfordringer og kan tilpasse meg andre omgivelser, sier Hjukse. Det er ikke alle som får har sjansen til å bo og studere i utlandet, så dette er en mulighet jeg absolutt kommer til å sette pris på.

Europa på ønskelisten
For BI-studentene som søker seg til et utvekslingsopphold er Frankrike fortsatt det mest populære studielandet, tett etterfulgt av Italia, UK og Canada. Også Asia, og da spesielt Singapore og Kina, er populære destinasjoner for studentene.

Henjesand peker på viktigheten av å ha kjennskap til ulike kulturer og forretningsnormer i et stadig mer globalisert arbeidsmarked.

– Vi har mye å vinne på å kople utdanning tettere sammen med en internasjonal forretningsforståelse. Som utdanningsinstitusjon må vi tilrettelegge for å utdanne morgendagens ledere, med en solid forståelse for det globale næringslivet, sier Henjesand.

Asia på CV`n

På lik linje med Hjukse valgte masterstudenten Mari-Ann Hamre (22) utradisjonelt da hun dro på utveksling til Hong Kong under bachelorgraden. Til høsten tar hun fatt på sitt andre internasjonale studieopphold, på det høyt rangerte universitetet Bocconi i Italia.                                              

– Jeg valgte å søke utveksling for å få en ny utfordring, videreutvikle språkkunnskapene mine og bli kjent med en ny kultur. Videre tror jeg også det er smart å vise fremtidige arbeidsgivere at man har turt å utfordre det trygge og det sikre man har her hjemme i Oslo. De gode erfaringene fra utveksling i Hong Kong ga meg mersmak, sier Hamre.

   

Hun håper det vil være en fordel å vise til internasjonal erfaring på CV-en.

– Etter endt utdanning ønsker jeg å arbeide i et selskap hvor jeg får brukt de ulike erfaringene jeg har tilegnet meg fra utlandet, sier Hamre.

Fakta

Utviklingen i antall søkere for det akademiske året 2013-2017:

 • 2013/2014: Totalt386 (320 for høsten)
 • 2014/2015: Totalt402 (315 for høsten)
 • 2015/2016:Totalt447 (342 for høsten)
 • 2016/2017: Totalt408 (330 for høsten)
 • 2017/2018: 385 for høsten

Utvikling i antall studenter som drar på utveksling:

 • Høst 2013: 290 /vår 2014: 55
 • Høst 2014: 232/vår 2015:76
 • Høst 2015: 282/vår 2016: 55
 • Høst 2016: 288/vår 2017: 62
 • Høst 2017: 344 /vår 2018: 78 (pt)

Fakta om internasjonalt internship:

 • Fra og med høsten 2016 har BIs studenter på master i økonomi og ledelse hatt muligheten til å velge internship som en del av utveksling.
 • I løpet av utenlandsoppholdet får studentene relevant jobberfaring hos en av BIs samarbeidsbedrifter.
 • Internshipet er studiepoenggivende.

Fakta om utveksling ved BI:

 • BI har samarbeidsavtaler med over 200 utdanningsinstitusjoner.
 • Som BI-student kan du dra på utveksling til 48 forskjellige land.
 • BI tilbyr en rekke internasjonale muligheter. Deriblant hele tredjeåret utenlands for utvalgte bachelorretninger og Double Degree for masterstudenter.
;
Du kan også se alle nyheter her.