-

18 år og rektor på BI

19. oktober 2017

Silje Langset (18) har allerede ledet en suksessfull Ungdomsbedrift. Torsdag 19. oktober skygger hun BI-rektor Inge Jan Henjesand i hans jobb som leder for over 800 ansatte.

– Helt frie tøyler kan jeg nok ikke gi Silje, men hun skal få et innblikk i hvordan det er å lede en stor stor utdanningsinstitusjon. Å ha med Silje på laget blir nok like lærerikt for meg som for henne, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, til Drammens Tidende.  

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Kommunalminister Jan Tore Sanner, børsdirektør Bente Landsnes og ballettdirektør Ida Lorentzen er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen. 

Følg dagen til Silje på BIs Snap - legg til 'bioslo'.

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Silje befinner seg i et eksklusivt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Prestasjonene som daglig leder i ungdomsbedriften Safe Scarf UB sikret jenta fra Drammen plass på Leder for en dag. 

– Å være daglig leder i ungdomsbedrift var veldig lærerikt, og jeg er stolt over å være en av de få som får delta på Leder for en dag. Jeg gleder meg til å tilbringe en hel dag med Inge Jan Henjesand, fortalte Drammensjenta før hun gjøv løs på oppgaven.

Vil du starte noe for deg selv, men er usikker på hvor du skal starte? Meld deg inn i en Studentbedrift! Ler mer her.

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Silje og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. 

ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

;
Du kan også se alle nyheter her.