-

BI blant de 38 beste Executive MBA programmene i verden

16. oktober 2017

BIs Executive MBA program i samarbeid med School of Management ved Fudan Universitetet oppnår en 38. plass på Financial Times sin liste over de høyest rangerte MBA-deltidsprogrammene i verden.

Med BIs Internasjonale EMBA i Oslo på en 99 plass har BI, som en av få skoler, to programmer inne på den prestisjefulle rangeringen.

– Vi er svært glade for denne rangeringen. Det viser at vårt langvarige samarbeid med School of Management ved Fudan Universitetet i Shanghai gir uttelling for våre studenter, for våre alumni og for BI. Høyere utdanning på dette nivået har blitt en internasjonal konkurranse- og samarbeidsarena. Gjennom å kombinere det beste fra to skoler har vi utviklet et program som stadig blir mer attraktivt på den internasjonale arenaen sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

BIs partnerskap med School of Management ved Fudan Universitetet, var et av de første samarbeidene mellom en vestlig høyere utdanningsinstitusjon og et kinesisk universitet, og har vart i 22 år. Over 2300 mellomledere har i dag en mastergrad fra BI i Kina. De fleste av disse har gjort karriere i store internasjonale selskaper.

Anerkjennelse som en internasjonal toppskole

Handelshøyskolen BI er plassert med hele to programmer på Financial Times Executive MBA rangering for 2017. BI EMBA er rangert på en 99. plass.

Begge BIs EMBA-programmer er for erfarne bedriftsledere som søker faglig påfyll innen ledelse. Studieprogrammene gjennomføres i moduler. Dette gjør det mulig å kombinere studiene ved siden av jobb. De internasjonale perspektivene ivaretas blant annet ved gjennomføring av moduler ved anerkjente skoler rundt i verden.

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon er systematisk og kontinuerlig videreutdanning regelen og ikke unntaket. For å lykkes med nødvendige omstillinger trenger ledere faglig påfyll der internasjonale perspektiver, digital transformasjon og bærekraft står øverst på dagsorden, sier Henjesand. 

Om kåringen:

  • BI-Fudan EMBA er på en 38. plass (opp én plass fra i fjor). Programmet er rangert foran Columbia Business School, University of St. Gallen, og Georgetown University/Esade Business School.
  • BI er ranger som beste utdanningsinstitusjon i Norden.
  • BI EMBA er rangert på en 99. plass. Programmet er ett av kun to norske skoler på listen.
  • Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også andelen internasjonale og kvinnelige studenter og faglige ressurser, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.

Fakta:

  • Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina
  • FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fire av disse: Masters in Management, Executive Education - Open, Executive Education -Customised, Executive MBA.
;
Du kan også se alle nyheter her.