-

Internship i egen bedrift

4. oktober 2017

BI-studentene Brage og Espen er blant de første i Norge som har internship i egen startup.

Tredjeårsstudentene Brage Eriksen(23) og Espen Hinsch(22) er blant de første i Norge som har internship i egen startup. Dette er unikt, og gir guttene mulighet til å fortsette utviklingen av deres studentbedrift støttet opp av skolens nettverk og ressurser. Internship-piloten er utformet med inspirasjon fra MIT og REAP-modellen (Regional Entrepreneurship Acceleration Programme), utviklet av Professor Bill Aulet hos MIT Sloan School of Management. Brage og Espen har fått muligheten til å teste ut denne pre-piloten på BI.

"Rammeverket gir mulighet til å lære av hverandre, sette vekstambisjonene i et system og finne fram til fellesnevnere for de ulike selskapene. Målet er å skalere og tilby denne muligheten til flere studenter", sier Tor Haugnes.

Foreleser som støttespiller

Brage og Espen  har gjennom DNBs startskuddsordning fått et lån på 500.000 kroner. Med ytterligere 200.000 i lån fra BI foreleser Tor Haugnes, egenkapital og støtte fra Innovasjon Norge er guttene svært fornøyd med resultatet.

“Dette er to unge og energiske gründere som har vist gode resultater på relativt kort tid.For å motta kommersialiseringstilskudd i denne fasen så er det viktig å kunne bevise produktets nytteeffekt, en aksept i markedet, og det skal helst foreligge en avtale om distribusjon”, sier seniorrådgiver i Innovasjon Norge Egil Høyem.

De trenger ikke å gi fra seg noen eierandel, selv om de hadde potensielle investorer som var interesserte. Dette ser de på som ekstra motiverende for å selge så mye som mulig.

“Jeg har tro på teamet, innsatsen de legger ned og måten de jobber på. Gutta er både målbevisste og ydmyke, dyktige formidlere og merkevarebyggere, samtidig som de har skapt bevis for at det er et marked for HappyNorwegian og Mr. Gripy”, forteller BI foreleser Tor Haugnes.

Veien videre

4. September startet produksjonen av Mr. Gripy. Produksjon foregår ulike steder i Norge, mens endelig montering blir gjort hos en attføringsbedrift i Hønefoss. Mr. Gripy er en bærbar smørebukk som kan brukes til alle typer ski. Tidligere i år fikk de innvilget patentavtalen sin, og de har nå landet flere salgsavtaler med sportsbutikker i Oslo. De har solgt nærmere 1000 par til 25 butikker.

Studentene har nylig deltatt på ski- og salgsmesse, og har sammen med DNB stått utenfor deres kontor på Karl Johan og solgt produktet. Bedriftssenterleder i DNB , Gunnar Mensner,  er stolte over hva guttene har fått til, og synes det er viktig at de synliggjør det gode arbeidet til HappyNorwegian. 

Guttene er nå i dialog med både hopplandslaget og frikjøringslandslaget som begge for tiden tester Mr. Gripy. “Dette er noe vi synes er veldig spennende og som kan resultere i et kult samarbeid”, sier guttene.

Brage og Espen sitter nå på nye kontorplasser ved BI startup som er en møteplass og arena for oppstartsbedrifter i studentmiljøet. Guttene er fornøyd med progresjonen og resultatene så langt, og gleder seg til fortsettelsen.

Fakta om BI Internship:

  • De fleste som studerer bachelor eller master på heltid kan søke om BI internship.

  • Ved opptak på internship får man 15 studiepoeng, som et alternativ til to valgkurs.

  • Et internship gir relevant arbeidserfaring og mulighet for verdifull nettverksbygging.

  • Studentene må delta på obligatoriske samlinger og levere prosjektoppgave.

;
Du kan også se alle nyheter her.