-

Finn Øiens menn

23. november 2017

2017 markerer 60-årsjubileet for et knippe Bedriftsøkonomiske Kandidater som ble uteksaminert fra Bedriftsøkonomisk Institutt i 1957.

Mye har skjedd siden fysikeren Finn Øien i 1943 grunnla kveldsskolen som senere skulle bli det BI vi kjenner i dag. Fra en beskjeden start, har BI fostret hundretusener av alumni, som på hver sin måte har vært med på å prege tiår etter tiår. Kanditatene som mottok sin grad i 1957 feirer i år 60-årsjubileum. 

Jubilanten Per Wolff er en av disse. Under en jubileumslunsj på BI fortalte han engasjert at hans beste BI-minne er alle vennene han fikk og samholdet dem imellom. Per kunne også berette at studiemuligheten den gangen kun bestod av ett toårig løp for å bli Bedriftsøkonomisk Kandidat, uten mulighet for spesialisering. Den typiske BI-studenten på femtitallet arbeidet i, eller i nærheten av Oslo på dagtid, og gikk på BI om kvelden.

Selv om kontrasten kan synes stor mellom kveldsundervisning i 1957, og studier og studenter på fem campus på to kontinenter i dag, er behovet for økonomisk administrativ kompetanse det samme. Økonomisk forståelse er en forutsetning for å forstå det samfunnet man lever i. I så måte er det kanskje på sin plass at vi i rekrutteringskampanjen for neste opptak understreker budskapet om at «alt er økonomi». 

Neste år fyller BI 75 år. Det skal vi markere på en skikkelig måte. Det gjør vi best ved å bygge videre på BIs tunge faglighet samtidig som vi hyller og engasjerer våre alumni. Det handler om alltid å være på søken etter ny kunnskap. Akkurat som jubilantene som gledet seg til faglig påfyll, der digitalisering og kunstig intelligens stod på menyen, etter hyggelig lunsj i kantina.

;
Du kan også se alle nyheter her.