-

Toppleder og toppstudent på globalt nivå

8. november 2017

Arbeidsundersøkelsen for etter- og videreutdanning viser at halvparten av studentene på BIs Executive MBA får en høyere stilling etter studiet. Håkon Bruaset Kjøl fikk ny rolle allerede før andre modul i programmet startet, og ble kåret til beste student på kullet ved graduering høsten 2017.

Leder for Group Public & Regulatory Affairs for Telenorkonsernet, Håkon Bruaset Kjøl, hadde lenge vurdert å ta videreutdanning for å komme litt ut av komfortsonen og lære noe nytt. Valget falt på BIs Executive MBA, som er ranket blant verdens 100 beste. En praktisk rettet læringsmodell av et godt forankret akademisk set-up og alle BIs akkrediteringer, var grunnen til at Kjøl etter nøye vurdering valgte BIs program.

Hektisk og spennende

- Det har vært svært hektisk, men utrolig spennende å balansere skolegang med full jobb og mer enn 120 reisedøgn, sier Kjøl. Han forteller at han allerede har anvendt mye av det han har lært igjennom de 18 månedene på BIs Executive MBA. Han er veldig fornøyd med å ha styrket sin finansielle forståelse, som var et område han spesielt hadde lyst til å forsterke.

Executive MBA er en lederutvikling med globalt fokus som gir erfarne ledere påfyll, og mulighet for å tilegne seg enestående forretningskunnskaper gjennom innsikt i globale markeder. Programmet er basert på moduler som foregår på BI Oslo, og andre toppskoler som UC Berkeley San Francisco, IFP School Paris, IE Business School Madrid og Nanyang Business School Singapore.

Fremtiden

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon er systematisk og kontinuerlig videreutdanning regelen og ikke unntaket. For å lykkes med nødvendige omstillinger trenger ledere faglig påfyll der internasjonale perspektiver, digital transformasjon og bærekraft står øverst på dagsorden, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

Kjøl forteller at fokuset på det digitale og måten det påvirker både ledelse, forretningsmodeller og strategi har vært godt reflektert i flere av modulene. Han forteller at høydepunktet for han var da de arbeidet med et praktisk prosjekt under modulen på Berkeley som var veldig relevant for han, og at det var ekstremt lærerikt å bli eksponert ovenfor entreprenører og akademikere på et så høyt nivå.

Han er i dag leder for Group Public & Regulatory Affairs. Han har bodd i utlandet i snart 18 år og har base i Singapore. Av den grunn var han opptatt av å være i en klasse som var internasjonal, men forankret i Norge da han skulle velge videreutdanning. Han forteller at de 18 månedene på jobb har vært preget av ekstra delegering og empowerment, og at han har blitt tydeligere på å prioritere. Kjøl tror dette har vært positivt i den forstand at det har bidratt til å styrke det solide lederteamet han har rundt seg. Han forteller at det nå skal bli godt med mere fritid, og at den skal fylles med venner og familie.

;
Du kan også se alle nyheter her.