-

50.000 kr til gründerstudenter

2. mars 2018

– Det å få en økonomisk boost og ikke minst en anerkjennelse for det vi driver med er kjempeviktig. Åtte oppstartsbedrifter mottok totalt 50.000 kr fra BI StartUp Aid.

– Utrolig kult og motiverende at vi har mulighet til å søke BI Startup Aid. Det å få en økonomisk boost og ikke minst en anerkjennelse for det vi driver med er kjempeviktig, sier Carlos Sjøblom Tavares som sammen med David Netland fikk tildelt 10.000 kr til Pineapple Sponsor AS.

Alle BI-studenter som jobber med en oppstart, som idé eller selskap, har mulighet til å søke om BI StartUp Aid to ganger i året. Hver oppstartsbedrift kan søke om inntil 10.000 kr. Beløpet er ment som en liten hjelp på veien ut av oppstartsfasen. En jury, med representanter både fra BI og eksternt, avgjør hvem som får tildelt midler.

– Det å ha en oppstartshub på BI er helt fantastisk og en kjempemulighet for oss studenter. Det er en plattform der vi får testet den kunnskapen vi har tilegnet oss i forelesningen og vi får justert og diskutert den med andre som har vært eller er i samme situasjon. En hub, slik jeg ser det, defineres av de menneskene som fyller det rommet. Og det er virkelig fantastiske og engasjerte mennesker i BI Startup, både de som er ansatte og studentene, sier Tavares.

Pineapple Sponsor ble i tillegg til pengebidraget tildelt en samarbeidspris for deling av erfaring, støtte, positiv innstilling og vennlighet.

– Det en glede å samarbeide med alle i BI Startup, på tvers av linjer og bedrifter. Det ligger et genuint ønske der, fra alle sider, om å dele av sitt nettverk for å bygge opp under hverandres bedrifter. Det å ha tilgang på en plattform der man har muligheten til å dyrke alt dette som student; samarbeidet, nettverksbygging, kunnskapsdeling og vennskap, er uvurderlig, sier Tavares.

Av totalt 14 søkere var det åtte studentbedrifter som mottok StartUp Aid for vårsemesteret 2018.

Pineapple Sponsor AS

– Vi er et dugnad- og sponsorselskap som primært jobber ut mot russ, men også med idrettslag, skoleklasser og korps. Vi hjelper disse med å nå sine økonomiske mål gjennom salg av ulike dugnadsprodukter, forklarer daglig leder Carlos Sjøblom Tavares og salg- og markedssjef David Netland.

Plain Clothing SB

– Klesindustrien har mange utfordringer. Det er mye forurensning og uetisk bruk av mennesker knyttet til industrien. Visste du at klesindustrien er den nest mest forurensende industrien i verden, ved siden av oljen?

Det ønsker studentene Gjermund Myrann Larsen, Caroline Vangen, Jay Victor Garcia, Uyen My Nguyen og Adrian Storløkken å gjøre noe med. Deres mål er å tilby klær som er etiske, miljøvennlige og nøytrale. De ønsker også å ta en standpunkt mot merkepress og kutte gapet mellom kvalitet og pris.

HappyNorwegian AS

– HappyNorwegian utvikler innovative sportsprodukter, til både vinter og sommer. Vårt første produkt heter Mr.Gripy og er to frittstående smørbukker som gjør skipreparering lekende lett. Produktet har fått mye god omtale, blant annet i TV2 sitt program God Morgen Norge og Dagens Næringsliv D2 magasin, med mer.

Teamet består av gründerne Brage Eriksen og Espen Hinsch, superselger Vebjørn Finstad og Emilie Bergheim på logistikk og økonomi.

Organiseringshjelperne

Amanda Marie Eide og Elisabeth Steine har startet Organiseringshjelperne, en bedrift som tilbyr tjenester som hjelper kunder med organisering, resirkulering og systematisering i hjemmet eller på arbeidsplassen. Tjenesten blir utformet i henhold til kundens egne tanker, ideer og ønsker, samt konsulentens kunnskaper, råd og erfaringer.

Wakepark

Arnt Andreas Grilstad, Stian Johnsen og Håvard Høystad ønsker å gjøre det mulig å drive med wakeboard og vannski uten bruken av båt. For å få til det jobber de nå for å etablere kabelparker i Asker- og Osloområdet.

– En kabelpark er som en skiheis bare på vannet. Dette gjør det mulig for at flere kan få oppleve den fantastiske siden ved vannsport.

Trop Origins

Trop Origins startet opp høsten 2016 med mål om å starte et klesmerke som representerer Oslo. Selskapet består av totalt syv studenter ved flere ulike skoler.

– Oslo er en by full av historie, kultur og mangfold. Vi fremmer Oslo med å tilby streetwearprodukter som er inspirert fra Oslos gater. Trop Origins forteller historier fra Oslo gjennom en rekke streetwear produktet. Vi lanserte vår første kolleksjon våren 2017. Denne bestod av syv suede capser som representerte syv ulike steder og syv ulike historier i Oslo, forklarer BI-studentene Hashin Abdi og Liban Khader Salad.

Comprez

Maria Græsmann har startet Comprez, en kolleksjon med kompresjonsteknologisk tøy som skal forhindre overbelastning og ledd- og muskelskader på hund og hest.

– Ideen går ut på å overføre teknologien som brukes i kompresjonstøy for mennesker over på hund og hest for redusere skader i sprangridning, dressur og agility, sier Græsmann.

TradingFoé AS

TradingFoé AS er et nyoppstartet tradingselskap bestående av de tre ivrige studenter fra Mo Zaw Win, Tam Vu Dang og Mathias Holann Martens.

– Vi i TradingFoé jobber med vareeksport mellom Norge og Myanmar, og starter 1.mars arbeidet mellom Norge og Vietnam i tillegg. I første omgang har vi jobbet med Norske helseprodukter som Omega-3, noe som kan fremstå som et luksusprodukt i Myanmar ettersom at Norge har de beste råvarer i fisk som laks. Vårt mål er å kunne spre norske produkter til deler av verden hvor bekjentskapen til norske råvarer er lav.

;
Du kan også se alle nyheter her.