-

Topptalenter til Nydalen

17. februar 2018

Studentlag i verdenstoppen fra ni forskjellige land deltok i BIs internasjonale case-konkurranse.

15. februar gikk finalen i BI International Case Competition (BIICC) av stabelen. Konkurransen har på få år rukket å bli en arena hvor verdenstoppen innen case-miljøet ønsker å være representert.

Vinnere av årets BI International Case Competition ble teamet Eagle Consulting fra Wharton School. Fra venstre: Richie Lou, Ximei Li, Nathan May og Emily Zhen.

Vinnere av årets BI International Case Competition ble teamet Eagle Consulting fra Wharton School. Fra venstre: Richie Lou, Ximei Li, Nathan May og Emily Zhen.

- Dere har blitt utfordret til å hjelpe Orkla med å forbedre operasjonell effektivitet i hele forsyningskjeden. Jeg gleder meg til å se finalistene som presenterer de tre beste løsningene, sa BI-rektor Inge Jan Henjesand da han ønsket velkommen til årets finale.

Ni lag fra tolv land hadde blitt til tre, og igjen sto National University of Singapore, The University of New South Wales og The Wharton School, University of Pennsylvania. Dette var utfallet etter at lagene hadde jobbet intenst med caset i 30 timer, «innesperret» på hvert sitt hotellrom.

Nådeløs konkurranse

Det ble altså ingen pallplass på BIs lag dette året, men en liten trøst er det at case-konkurransen på få år har bygget seg opp til å bli en av de mest anerkjente internasjonale konkurransene av sitt slag, og nivået er latterlig høyt skal vi tro Mikael Harder, direktør for Production Strategy & Development i Orkla:

- Jeg har truffet minst 15-20 konsulentselskaper de siste årene som har pitchet denne typen prosjekter for oss. […] Faktisk så har ingen av dem levert så mye detaljert innsikt og så mye innhold som dere har gjort i løpet av de siste to timene, sa han om det generelle nivået da tiden var inne for å kåre en vinner.

Til slutt var det The Wharton School, en av USAs topp handelshøyskoler, som gikk av gårde med seieren i årets konkurranse. Laget var håndplukket av den faglige coachen blant totalt 25 lag som hadde søkt om å få være med.

- Flere av oss har vært med på case-konkurranser helt siden vi begynte på skolen. Men disse internasjonale konkurransene som denne som holdes her i Oslo er på en måte toppkonkurransene i verden, hvor alle teamene i verdensklasse møtes og konkurrerer. Og det er noe vi ønsket å være en del av, forteller Richie Lou fra Whartons vinnerteam.

Reelle case

Casene som lanseres på BIICC er alltid basert på et område som BIs samarbeidspartnere ønsker belyst. I årets konkurranse var det Orkla som er Nordens ledende leverandør av merkede forbruksvarer, som sto for business caset. Studentene sin utfordring var å komme med innovative og gjennomtenkte strategier til hvordan forsyningskjeden kan effektiviseres.

- Det viktigste studentene lærer er å jobbe tverrfaglig med å løse et reelt business case, forteller case-ansvarlig på BIICC Svein Lund som til vanlig er høyskolelektor på Handelshøyskolen BI.

Studentene må identifisere problemstillinger og finne en løsning på dem. Deretter må de vise hvordan løsningen skal implementeres og regne på hvor lønnsom investeringen kommer til å være. Dommerpanelet består utelukkende av norske næringslivsledere.

Lærer skandinavisk forretningskultur

- Internasjonale case-konkurranser er også en glimrende mulighet til å bli kjent med forretningskulturer i andre land. For å lykkes i BIICC må man gjøre research på norske bedrifter og sette seg inn i den skandinaviske ledelsesmodellen, fortsetter Lund.

Som en del av konkurransen har det denne uken blitt arrangerts en rekke sosiale aktiviteter, workshops og eventer. På denne måten fikk deltakerne bli kjent med hverandre og stifte kontakter på tvers av landegrensene.

- Det er en fantastisk mulighet til å lære om noe i en kort tidsperiode. Og for å kunne møte lag fra hele verden. Jeg tror neppe det finnes en annen mulighet hvor man møter mennesker fra Norge, Danmark, Singapore eller hvor det matte være. Og at vi samles for å løse et problem. Det synes jeg er kjempekult, sier Ximei Li, en av de andre fire studentene fra Whartons vinnerlag.

Prosjektleder for BIICC Marielle Solvang Nilssen ved Handelshøyskolen BI er overbevist om at læringen om samarbeid på tvers av landegrensene utgjør en stor verdi for studentene. Også hun tar av seg hatten for de unge og lovende:

- Hvis man er bekymra for at fremtiden ser mørk ut så bør man se hvor flinke disse studentene er, så kan man sove godt om natten.

Fakta:

  • BI International Case Competition (BIICC) er delt inn i to. I november 2017 ble det holdt en nasjonal konkurranse hvor BI studenter fra alle BI campusene deltok. Vinnerne av denne gikk videre til den internasjonale konkurranse som ble holdt i går.
  • Årets konkurranse hadde deltakere fra handelshøyskoler i Singapore, USA, Australia, California, Sveits, Thailand, Portugal og Danmark.
  • Marielle Solvang Nilsen og Svein Lund har fått tildelt en Award of Excellence av International Business Association for Case Competition Coaches (IBACC) for sitt arbeid med å på kort tid bygge opp BIICC til å bli en internasjonalt anerkjent konkurranse.
  • Dette er tredje gang konkurransen arrangeres.
  • 48 deltagere fordelt på tolv lag fra ni forskjellige land deltok.
  • Arrangementet fant sted på Handelshøyskolen BI – campus Oslo, 10. – 16. februar.

 

;
Du kan også se alle nyheter her.