-

Åse Aulie Michelet ny styreleder ved BI

26. april 2018

Styret ved Handelshøyskolen BI har valgt Åse Aulie Michelet som ny styreleder for en tre-års periode fra 1. august 2018. Michelet har bred internasjonal ledererfaring og vil ta over etter styreleder Knut Haanæs.

Michelet har hatt flere lederstillinger i norsk og internasjonal industri og har omfattende styreerfaring fra store norske selskaper som Orkla ASA, Yara ASA og Norske Skog ASA. Hun er for tiden styreleder for Inven2 AS og Spin Chip Diagnostics AS, og styremedlem i Odfjell SE, Terveystalo Oy og Royal Greenland AS.

– BI representerer høy akademisk kvalitet og undervisning med spennende ambisjoner for fremtiden. Jeg gleder meg til å være med å utvikle en av de ledende handelshøyskolene i Europa, sier Åse Aulie Michelet.

Michelet startet sin karriere som forsker i Nycomed i 1979, og har gjennom nesten to tiår hatt en rekke topplederstillinger i selskapet. I 1998 ble hun administrerende direktør for Amersham i Norge og Executive Vice President for Global Manufacturing and Supply Chain – en jobb hun fortsatte i etter 2004 da selskapet ble en del av GE Healthcare.

I 2008 ble hun administrerende direktør for Marine Harvest ASA, og fra 2012 til november 2015 var hun konsernsjef i Teres Medical Group AS. Michelet har sin utdanning fra ETH Zürich og Universitetet i Oslo.

– Åse Aulie Michelet har sterk næringslivserfaring fra flere bransjer, styreerfaring, og dokumentert ledererfaring fra forskningsbasert næringsvirksomhet, sier leder av nominasjonskomiteen, Håkon Haugli.

Knut Haanæs meddelte nominasjonskomiteen i mars 2018 at han ikke ønsket gjenvalg. 

– Jeg er veldig takknemlig for å ha kunnet gi mitt bidrag til BIs utvikling de siste årene. Spesielt vil jeg få trekke frem gleden over å se alle BI studentene som får topp muligheter etter endt studie. BI er en flott historie med en spennende fremtid, sier Knut Haanæs.

Kriterier nominasjonskomiteen jobbet etter var relevant næringslivserfaring på konsernsjefnivå, aller helst fra en internasjonal virksomhet kombinert med sterk akademisk tilknytning.

Nominasjonskomiteen har bestått av følgende medlemmer:

  • Håkon Haugli, Abelia (leder, eksternt medlem)
  • Målfrid Brath, Manpower (eksternt medlem)
  • Marianne Andreassen, Lånekassen (eksternt medlem)
  • Ingunn Myrtveit (faglig representant fra BI)
  • Silje Engeseth (administrative representant fra BI)
  • Truls Sebak (studentrepresentant – frem til januar 2018)
  • Fredrik Hegdal (studentrepresentant – fra januar 2018)
;
Du kan også se alle nyheter her.