-

Lars Erling Olsen blir ny Dean for bachelor­programmene

28. juni 2018

Olsen kommer fra stillingen som professor ved Institutt for markedsføring og tiltrer den nye jobben 1. august 2018. Som faglig ansvarlig for bachelorporteføljen vil han være sentral i implementeringen av BIs nye strategi som blant annet handler om å fornye og styrke denne.

Lars Erling Olsen er ny Dean for bachelorprogrammene på Handelshøyskolen BI.

– Jeg er glad for at Lars har takket ja til jobben. Han har lang erfaring med å lansere, bygge og innovere bachelorprogrammer gjennom jobben som instituttleder på Høyskolen Kristiania, sier påtroppende prorektor for studier og programmer, Bendik Samuelsen.

Bachelorområdet står helt sentralt i BIs forretningsmodell. I tiden fremover vil et av de viktigste områdene for BI være å videreutvikle bachelorporteføljen og med det sørge for attraktive og fremtidsrettede studier.

Videre vil implementering av den nye strategien innebære lansering av nye bachelorprogrammer og innovasjon av læringsinnhold, kursdesign og distribusjonsmodeller, samt mer fokus på læringsmiljø for å minske frafall av førsteårsstudenter.

Selv er Olsen svært motivert for nye oppgaver.

–  Jeg vil bidra til at BI lykkes, og ser fram til å videreutvikle bachelorporteføljen i tråd med den høye endringstakten og tiden vi lever i krever. Jeg gleder meg til å ta fatt på de nye oppgavene, og til å lære de ulike bachelorprogrammene, ADene, campusene og programadministrasjonen bedre å kjenne, sier Lars Erling Olsen.

Lang erfaring

Lars Erling Olsen er siviløkonom med spesialisering i regnskap og økonomisk styring og innehar en MBA fra NHH. Før han kom til BI var Olsen førsteamanuensis, og fra 2013, professor ved Høyskolen Kristiania. På Kristiania satt han også i høyskolens ledergruppe som instituttleder og faglig ansvarlig for etter- og videreutdanningsprogrammer. Olsen har tidligere erfaring fra BI gjennom en PhD og som doktorgradsstipendiat i perioden 2006-2009. Han har også jobbet som foreleser på Master of Management programmer og Sørlandet Merkevareskole i regi av BI Kristiansand.

– I tillegg til karrieren i akademia, har Lars erfaring fra kundesiden som produktsjef i Mills, og fra kurs- og konsulentvirksomhet i næringslivet. Derfor kjenner han arbeidsgivermarkedet godt, noe som vil være en viktig forutsetning for å utvikle relevante programmer og kandidatprofilene som næringslivet trenger, fortsetter Samuelsen.

;
Du kan også se alle nyheter her.