-

Posisjonert i hjertet av Kinas teknologiutvikling

11. oktober 2018

I forbindelse med Norges statsbesøk til Kina, signerte BI en samarbeidsavtale med Tsinghua University for å styrke nærings- og teknologisamarbeidet mellom Norge og Kina.

Statsbesøk KinaFra start-up til scale-up

Beijing er i dag verdens nest største teknologi-hub. Her skal BI sammen med norsk industri og næringsliv bygge en bro for teknologisamarbeid, for kunnskap, forskning, og skalering av norsk teknologi i Kina.

Gjennom samarbeidet med Tsinghua universitetet har BI også laget et utviklingsprogram som skal hjelpe høyteknologiselskaper som er gjennom startup-fasen over i vellykket global skalering. 10 bedrifter har i løpet av det siste halvannet året deltatt i programmet med deltakelse fra toppleder og to fra ledergruppen.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand er godt fornøyd med at BI er posisjonert i sentrum av verdens teknologiutvikling.

- Dette er en enestående mulighet for BI til å samarbeide med et av de aller fremste teknologimiljøene i verden. I området rundt Tsinghua University, finner vi den største konsentrasjonen av oppstartsselskap verdt over én milliard dollar i Kina. Programmet og nærheten til teknologiutviklingen i Kina representerer en unik mulighet for norsk næringsliv. Statsbesøk Kina

Kunnskap over landegrenser

Under statsminsterbesøket med Erna Solberg i 2017 signerte rektor ved BI, Inge Jan Henjesand, og visepresident ved Tsinghua, Yang Bin avtalen som markerte starten på samarbeidet. Etter dette har de ti første bedriftene nå gjennomført et program. 17. oktober skal næringsminister Torbjørn Røe Isaksen delta på den offisielle markeringen av BI og Tsinghua sitt samarbeid om innovasjon og entreprenørskap.

Henjesand er glad for det gode samarbeidet med Tsinghua som er med på å bringe norsk næringsliv tettere på teknologiutviklingen i en av verdens fremste, og raskest voksende, teknologihuber.

- Nå gleder vi oss til å vise fram resultatene fra vårt første kull for kinesiske teknologientreprenører og næringslivsledere som ønsker å utvikle innovative forretningsmodeller og skalere for det globale markedet, fortsetter rektor Inge Jan Henjesand.

Kull nummer to starter i disse dager. En av bedriftene som følger BI-Tsinghua-samarbeidet er Prediktor Instruments. Predictor instruments er et ledende teknologiselskap innen utvikling og implementering av OT-systemer (Operational Technologies) rettet mot industrimarkedet. Selskapet har valgt å delta både med sin norske og kinesiske ledelse i skaleringsprogrammet.

- Dette er et godt eksempel på hvordan vår internasjonale samarbeid som forsknings- og utdanningsinstitusjon gagner norsk næringsliv, avslutter Inge Jan Henjesand.Statsbesøk Kina

Lang internasjonal erfaring

BI har lang erfaring med utdanning i Kina gjennom sitt samarbeid med School of Management ved Fudan University siden 1996, hvor vi til nå har utdannet rundt 2500 ledere som i dag har sentrale stillinger i de største nordiske og internasjonale bedriftene i regionen. Med BIs nyetablerte samarbeid med det fremste universitetet i Kina, Tsinghua University er vår læringsarena utvidet.

Statsbesøk Kina

10 høyteknologiske bedrifter som har fullført programmet:

  • SinoUnion Healthcare Inc. 

SinoUnion Healthcare Inc. ble grunnlagt i 2011, med et oppdrag om å utvikle bransjeledende medisinske produkter og innovative brukerorienterte tjenester. De har introdusert verdens første gratis pustende PET / CT-skanner og en internettbasert mobil helsetjeneste plattform. www.sinounion.com

  • Beijing Cowaypharm CO.,LTD

Beijing Cowaypharm CO., LTD er en innovativ farmasøytisk produsent som har  konstruert en plattform for langsom frigivelse av formuleringsteknologi, og gjennom plattformen oppnådde selskapet produksjonsgodkjenning av salbutamol osmotiske pumpe med kontrollert frigivelse. www.cowaypharm.com

  • TINAVI Medical Technologies Co., Ltd.

TINAVI har blitt tildelt den første medisinske robotregistreringslisensen i Kina og har med dette fylt gapet i det internasjonale avanserte nivået innen ortopedisk robotikk. www.tinavi.com

  • Compass Information technology LTD.

Selskapet er forpliktet til å tilby en fullverdig plattform for veksttjeneste for globale talenter innen vitenskap og teknologi.

  • Zhejiang Cenway Materials Co.,Ltd.

Anlegget ligger ved Zhejing Jiaxing port, den profesjonelle kjemiske åpen port. Ved utgangen av 2018 vil Cenway fullføre konstruksjon av 450.000 tonn gassbasert IB og utvide butylgummi til 250.000 tonn. Cenway forsøker å være en kvalitetssikker og førsteklasses butylgummi leverandør.

  • Beijing SinohytecCo., Ltd.

Beijing SinoHytec Co, Ltd er en høyteknologisk bedrift som spesialiserer seg på hydrogen brenselcelle motor system som ble grunnlagt med støtte fra departementet for vitenskap og teknologi, Beijing kommunale regjeringen og Tsinghua University. Det fokuserer kontinuerlig på utvikling av kjøretøy med brenselcellemotor og undersøker kontinuerlig endelige utviklingsplaner i feltet for nye energikjøretøyer. www.sinohytec.com

  • Beijing HyPower Energy Tech.,Ltd

HyPower Energy Tech fokuserer på utvikling og utnyttelse av hydrogenenergi. 

  • Zhejiang TC Ceramic Electronic Co.,Ltd

Zhejiang TC Ceramic Electronic Co, Ltd er engasjert i utvikling, produksjon og salg av AlN keramiske underlag og relaterte elektroniske enheter. Det gjør uavhengige innovasjoner basert på verdens avanserte teknologier og fremmer kontinuerlig utviklingen av denne bransjen. http://www.tceratronix.com

  • Wuxi HGD New Tech. Co., Ltd

Wuxi HGD New Technology Co, Ltd er spesialisert på produksjon av aluminiumnitrid keramisk substrat (AlN substrat). Selskapet oppfylte AlN substrat industrialisering ved patent fra Tsinghua University.

  • Ningxia Ascendus New Material Technology Co., Ltd.

Ascendus fokuserer på AlN-materialer og er No.1 i Kina innen masseproduksjon av AlN-pulver ved bruk av karbon termisk reduksjonsmetode. Det er det første kommersielle selskapet innen AlN HTCC-deler. www.ascendus.com.cn

;
Du kan også se alle nyheter her.