-

BI beste norske skole på Financial Times’ skolerangering

3. desember 2018

Handelshøyskolen BI oppnår dette året en 37. plass på den årlige Financial Times European Business School Rankings 2018. Det plasserer BI som beste skole i Norge og som nummer fire i Norden.

– Denne rangeringen gir oss viktig benchmarks som gjør oss bedre både internasjonalt og nasjonalt. De 95 mest prestisjefylte utdanningsinstitusjonene i Europa har blitt rangert på listen. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé og for BIs attraktivitet og evne til å rekruttere de beste studentene og faglig og administrativt ansatte, som igjen gjør BI til en attraktiv partner for næringslivsaktører og andre utdanningsinstitusjoner, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.  

Blant de beste i Europa

FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Masters in Management, Masters in Finance (ikke en del av skolerangeringen), Executive Education - Open, Executive Education -Customised, Executive MBA.

– I knallsterk konkurranse med de beste av de beste i Europa kreves en målrettet innsats for å øke kvaliteten på alt vi gjør. Vi må kontinuerlig jobbe for å levere forskningsbasert undervisning i toppklasse, samtidig som vi innoverer programmer og måten vi leverer de på, sier Henjesand. 

Businesskolene er rangert ut fra ulike kriterier knyttet til skolens alumni og data fra BI, som blant annet inkluderer studentenes gjennomsnittslønn etter tre år, antall doktorgradsstudenter, kvinner i stab og styre, samt internasjonalisering.

– For våre studenter betyr dette at de gradueres fra en handelshøyskole som har høy anerkjennelse internasjonalt. Det er også en bekreftelse for virksomheter som rekrutterer våre kandidater, at de får den beste kompetansen når de rekrutterer fra BI. Samtidig er vi veldig glad for at både BI (37. plass) og NHH (delt 39. plass) ligger godt plassert blant de 40 beste i Europa. Sammen forvalter vi et felles omdømme for Norge som utdanningsnasjon, avslutter Henjesand.

FT ranking

Om kåringen:

  • Financial Times rangerer hvert år de beste handelshøyskolene i Europa. European Business School Rankings er en samlerangering av de ulike delrangeringene på programnivå i løpet av året.
  • BI er rangert med en 37. plass av totalt 95 skoler. Denne plasseringen er den fjerde beste i Norden etter Stockholm School of Economics, Aalto University i Finland og Copenhagen Business School.
  • Kun to norske skoler er rangert på den prestisjefylte listen. I tillegg til BI er NHH rangert på en delt 39. plass med University of Strathclyde Business School.
  • FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Masters in Management, Masters in Finance (ikke en del av skolerangeringen), Executive Education - Open, Executive Education -Customised, Executive MBA. 
;
Du kan også se alle nyheter her.