-

Lidenskap for trading

19. desember 2018

Høy interesse for «day trading» og Wall Street-aksjer ble avgjørende da bachelorstudenten Thomas Evjen stakk av med seieren og satte ny rekord i den prestisjefylte konkurransen Nordic Trading Competition i København i slutten av november.

Sammen med medstudentene Karl Marcus Faller og Tobias Nygård tok BI både første og tredje plass i konkurransen om å finne den beste traderen basert på avkastning, etter å ha handlet aksjer, valuta og andre finansinstrumenter fra klokken 11.00 til 16.30. 

Nordic trading competition

– Jeg forberedte meg ved å gjøre det jeg pleier ettersom jeg driver med trading hver eneste dag. Jeg la en slagplan kvelden før da jeg ankom København. Min nisje er det amerikanske markedet, og det åpner klokken 15.30 norsk tid, sier Evjen og fortsetter:

– Planen min var å trade valuta fra konkurransen startet frem til det. Jeg har ikke så mye erfaring med valutatrading, så det krevde litt forberedelse, sier Hønefoss-gutten som nå går andre året på BBA-studiet på BI.

Nordic trading competition

Sjefen i GCMS, som sammen med Nasdaq og Exante er hovedsponsorer til konkurransen, fortalte til nettstedet Ihodl at BI-studenten flere ganger i løpet av dagen var i minus, men at Evjens dristige grep i ettermiddagstimene etter at det amerikanske markedet åpnet, gjorde forskjellen for resultatene.

Du kan lese hele artikkelen her.

Aktive tradere

Faller og Nygård med sin tredjeplass sier de gjorde mye research i forkant av konkurransen for å forutse kursbevegelser basert på mulige scenarier ut fra teknisk analyse og kommende nyheter.

Nordic trading competition

– Ut ifra dette satte vi opp til hvilken pris vi ville ta en «Long» eller «Short»-posisjon. I tillegg til mål for når vi skulle ta fortjeneste, samt når «setupet» ikke lenger var gyldig, sier Nygård.

Felles for alle de tre BI-studentene er ønske om en fremtidig jobb innen forvaltning i bank eller fond etter endt studium. De kan alle skilte med en stor interesse for aksjer.

– Dette er virkelig dette jeg har lyst til å drive med i livet, så jeg gleder meg til å tilegne meg mer kunnskap og se hva fremtiden bringer, sier Evjen og forklarer at han de to siste årene har handlet aksjer hver dag ved siden av studiene. 

Figurerte på Times Square

Som et bevis for å ha slått totalt 40 konkurrenter og alle tidligere historiske rekorder i konkurransen, figurerte Thomas Evjen på den store Nasdaq-skjermen midt i kjernen av Times Square i New York.

«My face is on Times Square, Baby! », kom det spontant fra Evjen da han dro seieren i land.

Nordic trading competition

Fremover vil fokuset til de tre BI-studentene først og fremst være å fullføre bachelorgraden, samtidig som de kommer til å fortsette med daglig aksjehandel.

Nær toppen

På oppfordring om å komme et investeringstips inn mot årsslutt, anbefaler Nygård å se etter en bra inngang i råvaremarkedet, med unntak av olje, ettersom aksjemarkedet nærmer seg toppen.

– Råvaremarkedet er på det laveste i forhold til aksjer på nesten 50 år.  Historisk sett gjør råvaremarkedet det bra når det er nedgang på aksjemarkedet. Dette mener jeg vil være tilfellet denne gangen også, sier Nygård.

Nordic trading competition

;
Du kan også se alle nyheter her.