-

Ekstremvarianten av ledelse

22. februar 2019

Hvor mye av den siste tidens fremgang for Manchester United skyldes Ole Gunnar Solskjærs lederegenskaper? Hvor mye er flaks? Eller var rett og slett bare misnøyen med forgjengeren i spillergruppa så stor at det ikke skulle så mye til?

At Solskjær kom inn på et godt tidspunkt er udiskuterbart, men at han har klart å tilføye spillergruppa og klubben noe som har bidratt til å skape ny positivitet er det liten tvil om. Uansett så har den norske manageren hatt en pangstart i klubben, som resulterte i at han kåret til månedens manager i Premier League i februar.LedelsespoddenLiverpool-fan, professor og programleder Anders Dysvik tar imot Unites-supporter og kollega Arne Carlsen til en ny episode av podcasten «ledersnakk» der de får faglig til verks for diskutere ledelsesfaget ut fra Solskjær og managerkollega Klopp i erkerivalen Liverpool.

Hør den nye episoden her.

– Det er en ekstremvariant av ledelse å lede en Premier League-klubb. Forsåvidt en eliteserieklubb i Norge også. Det tror jeg er mye tøffere enn å være styreleder i et stort selskap.  Folk ser resultatene av lederskapet ditt hver uke, alt er så offentlig. Det er ikke snakk om kvartalsrapportering. Det holder ikke. Det er ukesrapportering, sier Carlsen.

Fra et ledelsesperspektiv er de begge imponert over måten Solskjær har kommet inn og bidratt i klubben.

– Ole Gunnar Solskjær ser ut til å ha klart å snu stemningen, snu sesongen og han har fått spillere som har vært omtalt som virus til å fremstå som noen av de beste spillerne i verden, sier Carlsen og legger til:

– Som forskere er vi vant til å ta forbehold. Og jeg tror vi må gjøre det. Det er masse fotballtaktisk som vi ikke ser. Vi ser ikke hvordan han er på treningsfeltet til daglig. Vi ser ikke arbeidsfordelingen mellom det trenerkollegiet han er en del av. Vi vet ikke hvem som foreslo at de skulle stå høyt med sidebackene og ta et skritt frem for å presse høyere opp i banen. Det er en rekke taktiske disposisjoner utenfor fotballen vi har begrenset forutsetning for å se. Ledelsespodden

;
Du kan også se alle nyheter her.