-

Blant Norges 50 fremste teknologikvinner

11. mars 2019

Digitaldirektør Elin Borrebæk er på en fersk liste over norsk næringslivs 50 fremste tech-kvinner. Bak kåringen står Abelia og ODA-Nettverk.

Det er Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter og ODA-Nettverk, Nordens største nettverk for kvinner i tech, som har gjennomført kåringen for tredje året på rad. Se listen og les mer.

- Det er veldig hyggelig å komme på denne listen sammen med en rekke andre dyktige kvinnelige teknologer. Teknologi kommer til å påvirke de fleste områder og sektorer fremover, og mangfold når det gjelder kjønn, kulturbakgrunn, utdanning og erfaring vil være sentralt for hvordan vi som samfunn vil klare å utnytte de mulighetene teknologien gir, sier Borrebæk.

Om kåringen

Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Håkon Haugli. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene skal være fra næringslivet og at de skal jobbe med direkte verdiskapende oppgaver som for eksempel salg, utvikling og produksjon.

Juryen har bestått av:

  • Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps
  • Anne Grethe Solberg, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet
  • Jan M Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media AS
  • Walter Qvam, styreleder i SINTEF og Digital Norway
  • Andreas Thorsheim, medgründer i Otovo
  • Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted
  • Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-Nettverk
  • Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia
;
Du kan også se alle nyheter her.