-

Fast ansatt i Wilhelmsen før graduering

24. mai 2019

Masterstudent ved Handelshøyskolen BI, Lars Ruud, sikret seg fast jobb HR-avdelingen til shippingselskapet Wilhelmsen før graduering etter å ha gjennomført internship i samme selskap tredje semester av studieprogrammet.

Ifølge årets arbeidsmarkedsundersøkelse hadde totalt 73,2 prosent av alle masterstudenter ved BI fått tilbud om fast jobb før fullførte studier, mens totalt 91,2 prosent av masterstudentene var i arbeid innen 6 måneder etter graduering,

Ruud, som går andre år på master of science i Leadership and Organizational Psychology, ble spurt om å om å fortsette i jobben hos Wilhelmsen allerede etter å ha fullført sitt internship høsten 2018.

LarsRuud

-Det jeg lærte i mitt internship var at det ble hva man selv gjorde det til. Man kommer inn i et selskap med alt å vinne og skal man få mest mulig ut av det, nytter det ikke å sitte og vente på oppgaver. Det er viktig å være nysgjerrig og søke etter læringsmuligheter, sier Ruud.

De siste årene har søkertallene om BI Internship som valgfag skutt i været. Økningen henger sammen med arbeidsgiveres forventninger om erfaring, og som intern får studentene muligheten til å skaffe relevant arbeidserfaring, samt en fot innenfor døren hos en bedrift de er interessert i.

-Jeg har hatt flere kurs som omhandler læring og utvikling, og alt dette ble plutselig relevant. Et annet eksempel jeg kan peke på, må være kunnskapen man får gjennom metodefagene som gjør at man er i stand til å vurdere gyldigheten av antakelser, trekke konklusjoner og ta vurderinger, sier Ruud.

Han anbefaler alle som har mulighet til å gjennomført internship.

-Organisasjoner må endres i stadig raskere takt, noe som stiller krav til ny kompetanse for både ledere og medarbeidere. Da behøves det personer som er i stand til å facilitere disse prosessene på en god måte. I tillegg til en fot innenfor bedriften, tilegner du deg arbeidserfaring, noe som gjør deg attraktiv i et større marked, sier han.

Dobling

I 2019 skal totalt 197 master studenter ha BI internship som en del av masterprogrammmet, en dobling fra i fjor. Trine Juhl Sørensen, rådgiver i Faculty Support, som i disse dager koordinerer opptaket til årets internship forklarer at den store økningen delvis er et resultat av endret karakterkrav til C fra B, nye masterprogram på timeplanen og at BI har åpnet for at flere bedrifter kan være med i ordningen. 

-Den nye prosessen har gjort det mere transparent for studentene, hvilket er positivt. At antallet av studenter har økt så betydelig må også være et signal om at denne muligheten er noe de ønsker, sier Sørensen.

Studenter_DSC_7667

Hun sier at det fortsatt er de store og kjente selskapene som får flest søkere, som DNB med 92 søkere til 8 stillinger.

- Men, samtidig er der også en tendens til at flere studenter har lyst til å prøve sine ferdigheter i start ups og mindre etablerte bedrifter. Dette syns jeg er svært positivt, da vi ikke kan sende alle våre graduates ut i store bedrifter.

Fordeler ved Internship:

;
Du kan også se alle nyheter her.