-

BI på prestisjefylte rangeringer

3. juni 2019

På Financial Times Executive Education rankings 2019 er BI inne på listen over de fremste skolene i verden for bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer. Dette plasserer BI blant de beste handelshøyskolene for videreutdanning internasjonalt.

- Det er en viktig annerkjennelse å være med i denne rangeringen og konkurrere om plasseringene med de beste handelshøyskolene i verden. Dette synliggjør våre ambisjoner om å tilby attraktive programmer i svært tøff internasjonal konkurranse, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.Inge jan Henjesand 1111

Financial Times Executive Education rankings 2019 utgjøres av to rangeringer: skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) og kortvarige videreutdanningsprogrammer (Open Enrolment Programmes). IESE Business School og IMD topper hver sin rangering for tredje år på rad. BI er den eneste norske skolen som er inne på listen 'Customised Programmes'. 

Se hele rangeringen i Financial Times her.

Bedriftsinterne utdanningsprogrammer

I delrangeringen over verdens beste skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) havner BI på en 66. plass av totalt 80 rangerte skoler. Dette plasserer BI foran internasjonale toppskoler som Copenhagen Business School, Frankfurt School of Finance and Management og Politecnico di Milano School of Management.

På rangeringskriteriene skårer BI best på 'International location' og 'Partner schools'.

- Rangeringen viser at vårt fagmiljø er svært dyktige, både til å publisere forskning i de beste internasjonale journalene, og til å koble dette med utvikling og gjennomføring av programmer for næringslivet, sier Henjesand.Campus Oslo sommerbilder 47

Kortvarige videreutdanningsprogrammer

I rangeringen av kortvarige videreutdanningsprogrammer (Open Enrolment Programmes) oppnår BI en 75. plass av totalt 80 skoler som har fått plass på listen. Faktorer som skårer best er 'Faculty diversity', 'International participants' og 'partner schools'.

- Nye skoler kommer stadig inn på listen og konkurransen er meget tøff. Vi har en ambisjon om å klatre høyere opp på listen og vil bruke dette resultatet til å forbedre oss i denne kategorien, sier Dean Executive Jan Ketil Arnulf ved Handelshøyskolen BI.Arnulf Jan Ketil 2

Om Financial Times Executive Education 2019:

Financial Times (FT) rangering av disse programmene baserer seg i stor grad på kundetilfredshet. FT vurderer også stillingsnivået til deltagerne. Topplederprogrammer rangeres høyere enn programmer for mellomledere og fagspesialister. FT legger i tillegg vekt på skolens internasjonale profil i selve programgjennomføringen.

Om rangeringer fra Financial Times:       

Financial Times har totalt seks delrangeringer som retter seg mot spesifikke utdanningsprogrammer. BI konkurrerer i de fire øverste kategoriene i listen nedenfor, samt den oppsummerende skolerangeringen (FT European Business School Ranking):

  • Executive MBA
  • Executive education (customized programmes og Open Enrolment programmes)
  • Masters in Management
  • Masters in Finance
  • Global MBA 
  • Online MBA
;
Du kan også se alle nyheter her.