-

MSc in Business topp 100 på FT-rangering

28. oktober 2019

Financial Times rangerer Siviløkonomstudiet ved Handelshøyskolen BI blant de 100 beste i verden for 12. år på rad i den siste «FT Masters in Management 2019 ranking».

FT ranking MiM 2019

– Resultatene bekrefter at våre alumni hevder seg i en internasjonal sammenheng. Det er også en anerkjennelse av den kontinuerlige innsatsen til hele organisasjonen, og motivasjon til å fortsette det langsiktige arbeidet med å forberede våre studenter for et arbeidsmarked i endring, sier rektor Inge Jan Henjesand.

BIs Master of Science in Business oppnår en 88. plass i årets rangering, sammenlignet med 87.plass i 2018 og 77.plass i 2017. I 2017 bestod listen av 90 masterprogrammer, mot dagens 100. BIs siviløkonomstudiet debuterte på FT-rangeringen i 2008 med en 48.plass blant 50 programmer.

Rangeringen er basert på 17 kriterier, blant annet kandidatenes lønns- og karriereutvikling etter endt studie, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt en rekke kriterier som måler grad av internasjonalisering i organisasjonen, i utdanningen og blant studentene.

– Financial Times går grundig til verks i disse rangeringene, og vi måles på en rekke indikatorer som beviser at våre studenter går ut med et vitnemål som er internasjonalt anerkjent, sier Henjesand.Nye bilder Inge Jan Henjesand

Lønn veier fortsatt tyngst

Svar fra alumni står for syv av kriteriene og veier 58 prosent av totalverdien programmene får, mens de resterende 10 kriteriene er kalkulert ut fra data fra skolene.

Som tidligere år er lønnen til tidligere studenter det viktigste kriteriet, og veies 30 prosent av totalen. Gjennomsnittlig lønn for alumni er det kriteriet som veier tyngst med 20 prosent, mens lønnsøkning er nest viktigst med en vekt på 10 prosent.

Uendret i toppen

De tre øverste plassene på listen er uendret fra i fjor med University of St Gallens «MA in Strategy and international management» på topp etterfulgt av HECs «Master in Management» og London Business Schools «Master in Management.»

Om rangeringen:

  • FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Masters in Finance, Masters in Management (BI er rangert med sitt siviløkonom-program), Executive Education - Open, Executive Education -Customised, Executive MBA og European Business School Rankings.
;
Du kan også se alle nyheter her.