-

Best i Norden på global FT-rangering for tredje år på rad

18. november 2019

BIs Executive MBA-program i samarbeid med School of Management ved Fudan University i Kina rangeres som det 27. beste i verden på den prestisjefylte listen til Financial Times over MBA-programmer på deltid.

FT ranking MBA

BI-Fudan MBA-programmet har klatret totalt 27 plasser siden debuten på listen i 2013 (54.plass), og rangeres høyest blant de nordiske handelshøyskolene. Plasseringen i 2019 er to plasser opp fra 2018 da BI var rangert som nr. 29.

- Plasseringen befester vår posisjon som den handelshøyskolen med det høyeste rankede programmet blant samtlige skoler i Norden. Av programmene som er rangert blant topp 10 er fem av de «joint programs», altså programmer som to eller flere skoler samarbeider om å levere. Vår modell er lik som anerkjente HEC Paris (Frankrike), Stern School of Business ved New York University (USA), London Business School (UK), Colombia University (USA), Tsinghua University (Kina) og Insead (Frankrike), sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan HenjesandNye bilder Inge Jan Henjesand

BIs partnerskap med School of Management ved Fudan Universitetet var et av de første av sitt slag mellom en vestlig høyere utdanningsinstitusjon og et kinesisk universitet. Gjennom 23 år har BI utdannet rundt 2500 ledere som i dag har sentrale stillinger i de største nordiske og internasjonale bedriftene i regionen.

- Samarbeid med internasjonale toppskoler tilbyr det beste fra to eller flere skoler og er helt klart fremtiden for programmer som konkurrerer globalt. En sentral oppgave i vårt samarbeid er å samle forskjellige perspektiver fra våre land og å lære av hverandre gjennom kunnskapsdeling og innovasjon, sier Henjesand.
 
Financial Times rangerer programmene basert på 16 ulike indikatorer, som blant annet lønn, lønnsutvikling og karriereutvikling. BI-Fudan MBA-programmet gjør det spesielt bra på indikatoren som måler Corporate Social Responsibility.

BI eneste nordiske skole med to programmer på listen

I den siste rangeringen er også BIs Executive MBA inne på listen med en 89.plass, og inngår i et eksklusivt selskap sammen med skoler som Insead, Columbia University, London Business School og HEC Paris som alle har to eller flere programmer med.Nye bilder Inge Jan Henjesand

Fakta:

  • Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også andelen internasjonale og kvinnelige studenter og faglige ressurser, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.
  • Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.
  • Financial Times har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Masters in Management, Masters in Finance, Executive Education - Open, Executive Education - Customised, Executive MBA.
;
Du kan også se alle nyheter her.