-

BI rangert som beste handelshøyskole i Norge

9. desember 2019

Financial Times rangerer BI som Norges beste handelshøyskole for femte året på rad i deres «European Business School ranking 2019». BI klatrer en plass fra 2018 til en 36. plass blant 95 europeiske skoler som har kommet med på listen.

- Dette er en av de gjeveste rangeringene gjennom året siden den viser kvaliteten og bredden av våre programmer. Det er en anerkjennelse av det gode arbeidet til hele organisasjon og en ny bekreftelse på at BI er en handelshøyskole i det europeiske toppsjiktet i det som er en av de mest grundige vurderingene av utdanningsprogrammer i verden, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.Nye bilder Inge Jan Henjesand

Skolerangeringen er en vektet sammenstilling av fem programrangeringer Financial Times publiserer gjennom året; MBA, Executive MBA, Master in Management (MIM), bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer.

Alle delrangeringene er beregnet ut fra en rekke ulike indikatorer med lønn og lønnsvekst hos tidligere studenter som de viktigste kriteriene, i tillegg til blant annet karriereutvikling, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt grad av internasjonalisering i organisasjonen og blant studentene.

- Disse sammenstillingene er viktige for alle internasjonale handelshøyskoler, og brukes som en målestokk av både studenter, arbeidstakere og næringslivet til å sammenligne skoler og utdanningsprogrammer globalt, sier Henjesand.

Dette er den 16. skolerangeringen fra Financial Times, og den tredje beste plasseringen til BI siden debuten på listen i 2010. Helt på topp i årets rangering er HEC Paris etterfulgt av London Business School og SDA Bocconi.FT samlet 2019

Om rangeringen:

  • Financial Times rangerer hvert år de beste handelshøyskolene i Europa.
  • Skolerangeringen er en vektet sammenstilling av fem programrangeringer Financial Times publiserer gjennom året; MBA, Executive MBA, Master in Management (MIM), bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer.   
  • BI er rangert med en 36. plass av totalt 95 skoler. Denne plasseringen er den fjerde beste i Norden etter Stockholm School of Economics, Aalto University og Copenhagen Business School. 

·       Dette er den 9. gangen BI er med på rangeringen, som startet i 2003.

;
Du kan også se alle nyheter her.