-

Gratis psykologhjelp til studenter med akutt behov under pandemien

5. mai 2021

Etter forrige ukes nedslående resultater om norske studenters psykiske helse styrker BI nå samtaletilbudet til studentene ytterligere ved å tilby gratis psykolog og psykiater til de som trenger det.

Saken er oppdatert 12.05.21

Forrige mandag ble resultatene fra den såkalte SHoT-undersøkelsen presentert, der over 62.000 norske studenter har svart. Undersøkelsen viste at stadig flere studenter sliter psykisk.

– Vi har jobbet aktivt med å tilby studentene et godt psykososialt tilbud gjennom hele pandemien. Mange har benyttet seg av samtaletilbudet og tilbakemeldingene fra studentene er svært gode. Men, når resultatene fra undersøkelsen var så nedslående ønsker vi å styrke tilbudet for å kunne tilby enda flere rask hjelp. Psykologtilbudet ved studentsamskipnadene opplever et stort trykk, så for å hjelpe med å sikre et raskt tilbud til de som er hardest rammet har vi inngått en avtale med private aktører ved hvert studiested, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI. 

Hvordan får studentene hjelp? 

Studenter som er interessert i tilbudet kan sende en e-post til Student Counselling på counselling@bi.no. BIs egne studentrådgivere vil bistå med å sette opp en avtale med psykolog eller psykiater. Studenter ved BIs campuser i Bergen, Trondheim og Stavanger vil også få hjelp ved å ta kontakt på denne adressen. 

Vibeke Edvardsen Aarflot– Mange studenter vet ikke helt hvilken hjelp de trenger. Noen trenger bare noen å snakke med, hjelp til å få seg en studiegruppe, eller tips til hvordan de kan bli kjent med andre studenter. Andre trenger mer profesjonell hjelp. Disse vil nå raskt få tilbud hos psykolog, eller psykiater, sier rådgiver Vibeke E. Aarflot.

Med strenge smittevernstiltak har det vært utfordrende å gjennomføre aktiviteter for studentene både ute og inne. De siste ukene har derfor Student Counselling ved BI delt ut bagetter med informasjon om samtaletilbudet til BI. Dette har vært særdeles populært og mange studenter har tatt kontakt på bakgrunn av tiltaket.

– Studentene er veldig takknemlige for den hjelpen de får. På BI hjelper vi alle som ønsker å snakke med oss om alt fra eksamensnerver, kjærlighetssorg eller større og mer dyptgående utfordringer, avslutter Vibeke Aarflot.

;
Du kan også se alle nyheter her.