-

Fra internship til fast jobb i finansbransjen

28. april 2023

Oda Djupvik sikret seg drømmejobben i Pareto Securities. Nå oppfordrer hun andre studenter til å benytte seg av muligheten for å velge internship i løpet av studietiden.

Oda Håbakk Djupvik 05

Oda har allerede en bachelor i finans og tar nå en mastergrad i finans ved BI. Med hennes interesse for aksjer var det naturlig å sikte seg inn mot finansbransjen, og etter å ha tatt et internship som valgfag på BI ble hun overbevist om at hun har valgt riktig karriereretning. Etter totalt tre internship hos Pareto Securities, kan hun nå se frem mot å starte i fulltidsstilling hos bedriften i august.

– Når man velger et internship, er det viktig å finne et selskap og en stilling som matcher ens interesser og karrieremål, sier Oda.

Hun er tydelig på at hun ønsket en arbeidsgiver som ga mye ansvar og gode karrieremuligheter.

En hektisk periode

Som student i internship, gjerne med deltidsjobb ved siden av, er det mange kabaler som skal gå opp. Det kan derfor ofte være utfordrende å yte det lille ekstra. For Oda har det vært viktig å være strukturert, og ha en god dialog med sin nærmeste leder.

– Bedriften vil gjerne at man gjør det bra på skolen, og har forståelse for at man må prioritere studiene i perioder.

Likevel forteller hun at man må være villig til å legge ned innsatsen som kreves, og ta på seg ekstra ansvar når muligheten byr seg.

Grip sjansen

Oda vil anbefale alle studenter som vurderer å ta et internship til å gripe sjansen. Ifølge henne er det en unik mulighet til å utvikle både personlige og profesjonelle ferdigheter. Man får også en smakebit på hva som kan forventes i arbeidslivet, i tillegg til at det er en flott mulighet til å knytte kontakter og bygge nettverk.

– For min del har internshipene hos Pareto Securities styrket min interesse for finansbransjen og forberedt meg på en karriere innen dette feltet, sier Oda, og legger til at hun har fått verdifull erfaring, og opparbeidet ferdigheter som hun vil ta med seg videre i karrieren.

Oda Håbakk Djupvik 08

Les mer: Slik fungerer internship på BI

Pareto Securities: – Gleder oss

Internship-programmet til Pareto Securities varer over 8 til 12 uker. Ifølge analysesjef Eirik Haavaldsen legger de hovedopptaket til sommeren for å gi studentene en lengre sammenhengende arbeidsperiode.

Intervjuprosessen til internship-stillinger er like krevende som jobbintervjuer til virksomhetens faste stillinger, og mange får fast jobb etter endt internship, ifølge Haavaldsen.

Analysesjefen sier at selskapet er svært fornøyd med innsatsen til Oda.

– Hun har vist god faglig innsikt og meget høy arbeidskapasitet. Vi gleder oss til å få henne om bord på fulltid fra sommeren av.

Fakta om internship på BI

  • Oda var blant BI-studentene som årlig velger å ta internship som et valgkurs, der kurset inngår i den ordinære studieplanen.  
  • Valgkurset er tilgjengelig på både bachelor- og masternivå. Studenter får studiepoeng og jobber hos en godkjent bedrift i løpet av et semester.
  • Bachelorstudenter jobber gjerne i en bedrift i noen dager i uken, mens masterstudenter vanligvis jobber på heltid i en gitt periode.
  • Bachelorstudenter som drømmer om å bli gründere kan også kombinere entreprenørfaget med valgkurset «Internship i egen oppstartsbedrift», hvor man får studiepoeng for å jobbe i egen bedrift.
;
Du kan også se alle nyheter her.