-

Sjakk-gründere fra BI lanserer turnering for næringslivet

3. april 2023

BI-studentene Lucas Ranaldi og Johannes Haug har fått med seg Magnus Carlsen på laget til sin nye satsning.

BI Chess

– Det er mange sjakkinteresserte der ute i næringslivet. Vi tror dette er et marked med stort potensiale, forteller Lucas.

Sjakkfeberen herjer ikke bare i Norge, men også på verdensbasis. Chess.com passerte 100 millioner medlemmer i fjor, som er en dobling siden 2020.

Ti bedrifter konkurrerer

Både Lucas og makkeren Johannes er meritterte sjakkspillere selv og studerer henholdsvis markedsføringsledelse og finans på BI. På skolen har duoen kombinert lidenskap og studier ved å etablere selskapet SpillSjakk, som tilbyr sjakktrening og kurs på ulike nivå. De tilbyr også kurs rettet mot bedriftsmarkedet.

Ideen om å starte opp en sjakkliga for næringslivet har blitt møtt med stor entusiasme. Ti bedrifter stiller med egne lag i den første utgaven av turneringen, blant annet EY, Boston Consulting Group, Hydro, Finn.no og Publicis Starcom.

– Dette er en unik mulighet for sjakkentusiaster i norsk næringsliv til å både konkurrere, sosialisere og ha det gøy gjennom sjakken. Ikke bare det, man forbedrer også en rekke egenskaper som er overførbare til jobbhverdagen, for eksempel strategisk og analytisk tankegang, problemløsning og kreativitet. Det bidrar også til teambuilding internt, samtidig som det er en mulighet for å knytte nettverk med andre bedrifter, sier Lucas.

Samarbeid med Carlsen

Studentgründerne har også etablert et samarbeid med Magnus Carlsen gjennom stjernens egen sjakklubb Offerspill. De lokker med gjeve premier, blant annet Carlsen-signerte sjakkbrett.

– Ligaen arrangeres i mars og april. Topp 4 fra de innledende rundene går så videre til en finale i Oslo, som avholdes den 27. april. Da blir det utslagsrunder, hvor vi til slutt kårer vinnerne og deler ut premier, sier Lucas.

I fjor hadde sjakkgründeren internship i egen bedrift som valgfag på BI.

– Det hjalp veldig for å kunne arbeide mer med selskapet vårt. Jeg vil anbefale denne ordningen varmt til alle BI-studenter som ønsker å satse og bruke mer tid på egen startup underveis i studiene.

BI Chess

Mer fakta

;
Du kan også se alle nyheter her.